Home » BERITA » Bounce Rate Kembali Rendah

Bounce Rate Kembali Rendah

Assalamualaikum
dari auc dot com

Bounce%2BRate Bounce Rate Kembali Rendah

Al Hamdulillah Baunce Rate kembali rendah, walaupun bukan pada tahap yang sebenar. Dalam dua minggu ni baunce rate blog auc mencecah 60% hingga 80% setiap hari, walaupun puratanya bounce rate masih lagi dalam tahap terbaik iaitu 27.47%.

Apa itu bounce rate? mungkin ramai dah tahu bende ni, nak cerita panjang korang cari je lah kat google tu. Cerita mudahnya gini, kiraan berapa lama orang lepak kat blog tu, kalau datang jenguk je terus blah tu yang menyebabkan baunce rate menjadi tinggi, cara kiraan bounce rate ni makin tinggi makin tak baguslah kualiti blog anda itu. Kata pakar Google blog bawah 30% bounce rate blog dia adalah yang terbaik, kalau atas 60% bermakna blog itu bermasalah.

Apa punca jadi tinggi bounce rate tu, banyak faktor dia, ni faktor kat blog AUC baru-baru ni, blog deme boleh tengok sendiri.

1. Punca utama dia kenapa blog AUC bounce rate naik mendadak dalam masa dua minggu ni kerana keadaan server atau hosting, aysik error je, buat kerja nak update pun error. Jadi bila blog error sokmo sape nak masuk kan. Sekarang baru tukar hosting lain baru stabil semula.

2. Kerap kali tukar themes, keadaan tengah kacau bilau masa tu, orang datang pun pening tengok blog kita sekejap gini sekejap gitu. Al Hamdulillah kini dah ok jugak.

Bounce%2BRate1 Bounce Rate Kembali Rendah

Dan hari semalam Al Hamdulillah bouce rate turun mendadak dari 80.9% ke 10.87%, yang mana bounce rate AUC sebelum ini purata sehari bawah daripada 5%. Minta-minta esok akan turun sepenuhnya ke paras sediakala. Anda boleh melihat bounce rate anda kat Google Analytics.

About Tok Puteh

Terima kasih atas kunjugan anda ke blog Anak Ulu Cheka (AUC) ni. Admin blogger separuh masa di blog anakulucheka.com ni. Blog "Meraban Tapi Berinformasi". Semoga blog ini dapat memberi sedikit manfaat untuk dikongsikan bersama. Jom bersama AUC di Google Plus.

22 comments

  1. Bounce rate di blog saya masih tinggi sekarang kurang sedikit membuat pemantuan mengenai bounce rate pada blog.
    akubiomed recently posted…Sambutan Earth Hour 2012 apa yang AkuBiomed bakal lakukan?My Profile

  2. bab-bab bounce rate ni. aku malas ambil peduli. biarkan aje..
    titan recently posted…Gua jentik lu punya bulu ketiak.My Profile

  3. Bagus la dah turun bounce rate tu… Masalah betul kalau hosting tak ok ni kan…

  4. Al Hamdulillah terus turun dari 10.87% ke 7.77% semalam :)
    auc dot com recently posted…Pahang vs PDRM | Liga Premier Malaysia 2012 | Keputusan TerkiniMy Profile

  5. Al Hamdulillah skg dah ok blake yak.. gitulah kita nie ada masa turun naiknya yak…blog kas puh meraban x pasal aje :(
    akuanakpahang recently posted…MENGINGATI KENANGAN LALU MEMBUAT TUBUH MUDAH SAKITMy Profile

  6. Kome punya pun tinggi jugak,
    Tgk trafik dari negara mana tah..
    Sebelum kena suspended tu ok.. lepas dari tu
    mendadak naik 60%.. purata dalam 13%

    p/s-kome ada review kt Alexa..

  7. Sy punya pun masih tinggi jugak, average dlm 40%. Banyak trafik dtg dr luar negara, bukan diorang paham apa pun he he :)
    shraqs recently posted…Cara – Cara Meminimumkan Penggunaan Hosting BandwidthMy Profile

  8. blog saya pun tinggi , sama juga sebelum ni theme problem , boleh sy tk tahu berbulan2 duk dlm keadaan tu .. sekarang mcm dah ok balik ..

  9. Kalau guna blogger, memang tinggi bounce ratenya .. =(

  10. koi punya blog hrtu dlm 43%….kira tak bape nak elok la tu kan…mungkin kena minimizekan lagi front page koi tu…tp nk kena byk korban laa plak

  11. Sudah tukar hosting? Patut la ada rasa kelainannya… :D
    anif recently posted…Version 2.0 – Wordless Wednesday #32My Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge