Bounce Rate Kembali Rendah

Assalamualaikum
dari auc dot com

bounce rate Bounce Rate Kembali Rendah Bounce 2BRate

Al Hamdulillah Baunce Rate kembali rendah, walaupun bukan pada tahap yang sebenar. Dalam dua minggu ni baunce rate blog auc mencecah 60% hingga 80% setiap hari, walaupun puratanya bounce rate masih lagi dalam tahap terbaik iaitu 27.47%.

Apa itu bounce rate? mungkin ramai dah tahu bende ni, nak cerita panjang korang cari je lah kat google tu. Cerita mudahnya gini, kiraan berapa lama orang lepak kat blog tu, kalau datang jenguk je terus blah tu yang menyebabkan baunce rate menjadi tinggi, cara kiraan bounce rate ni makin tinggi makin tak baguslah kualiti blog anda itu. Kata pakar Google blog bawah 30% bounce rate blog dia adalah yang terbaik, kalau atas 60% bermakna blog itu bermasalah.

Apa punca jadi tinggi bounce rate tu, banyak faktor dia, ni faktor kat blog AUC baru-baru ni, blog deme boleh tengok sendiri.

1. Punca utama dia kenapa blog AUC bounce rate naik mendadak dalam masa dua minggu ni kerana keadaan server atau hosting, aysik error je, buat kerja nak update pun error. Jadi bila blog error sokmo sape nak masuk kan. Sekarang baru tukar hosting lain baru stabil semula.

2. Kerap kali tukar themes, keadaan tengah kacau bilau masa tu, orang datang pun pening tengok blog kita sekejap gini sekejap gitu. Al Hamdulillah kini dah ok jugak.

bounce rate Bounce Rate Kembali Rendah Bounce 2BRate1

Dan hari semalam Al Hamdulillah bouce rate turun mendadak dari 80.9% ke 10.87%, yang mana bounce rate AUC sebelum ini purata sehari bawah daripada 5%. Minta-minta esok akan turun sepenuhnya ke paras sediakala. Anda boleh melihat bounce rate anda kat Google Analytics.

Comments

  1. Jomtonton says

    Kome punya pun tinggi jugak,
    Tgk trafik dari negara mana tah..
    Sebelum kena suspended tu ok.. lepas dari tu
    mendadak naik 60%.. purata dalam 13%

    p/s-kome ada review kt Alexa..

  2. says

    blog saya pun tinggi , sama juga sebelum ni theme problem , boleh sy tk tahu berbulan2 duk dlm keadaan tu .. sekarang mcm dah ok balik ..

  3. says

    koi punya blog hrtu dlm 43%….kira tak bape nak elok la tu kan…mungkin kena minimizekan lagi front page koi tu…tp nk kena byk korban laa plak

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

WP-SpamFree by Pole Position Marketing