Assalamualaikum dan Salam Sejahtera

Gambar: Kuantan Banjir Kilat

Sebenarnya gambar kejadian banjir kilat ni berlaku pada 4/12/2011 di Kuantan, kat area Megamall nasib baik tak seteruk banjir di kajang baru-baru ni, banyak jugak kereta rosak akibat ditenggelami air. Kejadian banjir kilat kat kawasan bandar Kuantan ni semakin kerap terjadi, Kenapa? apa puncanya? pihak yang bertanggunjawab kena selesaikan segera masalah ni untuk mengelakan sebarang kerugian yang terpaksa ditanggung oleh pengguna di Bandar Kuantan ini.

Perhatian: Banjir besar dijangkakan akan berlaku di kawasan berhampiran laut pada 24, 25, 26 /12/2012 kerana pada tarikh ini air pasang besar 3.6 meter akan berlaku pada pukul 11.30 malam.

Gambar: Kuantan Banjir Kilat Depan Megamall

Dijangkakan pertembungan hujan lebat dan air pasang besar tersebut mengakibatkan banjir teruk kali ini. Minta-minta tak hujan la pada tarik tersebut.

Gambar: Kuantan Banjir Kilat Kuantan Banjir

Dinasihat kepada yang tinggal dikawasan rendah bersiap sedia menghadapi sebarang kemungkinan.

Berita terkini: Kuantan banjir teruk 2012 pulak [ Link ]

AUC

Terima kasih atas kunjugan anda ke blog Anak Ulu Cheka (AUC) ni. Admin blogger separuh masa di blog anakulucheka.com ni. Blog "Meraban Tapi Berinformasi". Semoga blog ini dapat memberi sedikit manfaat untuk dikongsikan bersama. Jom bersama AUC di Google Plus.

  • liling

    Dec 11, 2011 #2 Author

    err. pada tarikh tu dijangka kawasan berhampiran laut dilanda banjir yer ? camne dengan koleh ikip yang berhadapan dengan laut kat taman gelora tu haa ? ada kemungkinan tak dilanda banjir ? HAHA. =.=

    ujian dari-NYA ni. haaa

    Reply

  • akuanakpahang

    Dec 7, 2011 #3 Author

    Teruk juga yak.. mungkin itulah sebahagian hasil kerja manusia juga yang menyebabkan banjir….

    Reply

  • MohamadAzhar[dot]Com

    Dec 7, 2011 #4 Author

    Kami kat arab saudi…kalu hujan cikit dah bnjir….lepas tu cuti terus…Rindula plak nak men air hujan kat umah….musim ni kalau g memukat ikan memang masyuk ni…

    Reply

    • auc dot com

      Dec 7, 2011 #5 Author

      ooo kat arab saudi pun gitu yek…

      sebut bab memukat ikan teringat kat kwn saya yg bernama azhar jg duduk kat Temerloh suka sgt kalau banjir ni boleh memukat (Y)
      auc dot com recently posted…Ikan Talipia Kukus Belimbing HitamMy Profile

      Reply

  • zulkbo

    Dec 7, 2011 #6 Author

    salam..
    bila banjir nih
    kereta masuk air lah
    yang buat sakit jiwa
    nak kena over haul

    Reply

  • TT

    Dec 7, 2011 #8 Author

    sana sini banjir.. moga2 tuhan lindungi kita semua =)

    Reply

  • ahsfantasy24

    Dec 7, 2011 #10 Author

    Manusia sering diuji,
    Semoga kita bersiap sedia menghadapinya.

    Latest Post:
    Makna Lagu Malique dan Jamal: Aku Maafkan Kamu

    Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pin It on Pinterest

Share This

Share this post with your friends!