Home » INFORMASI » Gambar: Nur Amalina Che Bakri Seksi?

Gambar: Nur Amalina Che Bakri Seksi?

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera Semua

Gambar: Nur Amalina Che Bakri Seksi?

Adakah benar semua ini? PANAS! Nur Amalina Che Bakri, pelajar terbaik SPM 2005 yang telah mengejutkan ramai orang tentang kecemerlangannya mendapat 17A1. Belajar UK membuat A-Level sebelum memasuki University of Edinburgh, Scotland dalam bidang perubatan. Di harapkan ianya bukan Amalina seperti yang digambarkan ini…

Gambar%2BSeksi%2BNur%2BAmalina Gambar: Nur Amalina Che Bakri Seksi?

Gambar ini dipercayai dicuri dari laman sosial Facebook Nur Amalina.

Update 04/01/2012: Segalanya telah terungkai, ibu Amalina telah menjawab mengenai isu ini “Pakaian yang dipakai Amalina dibeli saya sendiri, manakala gambar terbabit dirakam ketika kami bersama melancong ke Paris untuk bercuti pada Ogos 2009.

IBU AMELINA Gambar: Nur Amalina Che Bakri Seksi?

“Sebenarnya, gambar yang disiarkan itu gambar lama yang bersifat peribadi.

Saya mengenali setiap rakannya yang turut berada dalam gambar itu,” katanya.

Sabariah berkata, Amalina ada menghubunginya melalui panggilan video ‘Skype’ kelmarin berhubung penyebaran gambarnya yang dituduh seksi itu dalam laman blog.

“Dia ketawa ketika menceritakan perkara itu kerana sudah lali dengan tohmahan sebegini. Ini bukan kali pertama kejadian seumpama itu berlaku. Mungkin ada orang cemburu dengan kejayaan anak saya selama ini,” katanya. – Sumber BH

Bab yang mengatakan anaknya tak lulus, dah balik kampung tu memang fitnah, anaknya masih belajar kat sana. Tetapi gambar/foto/imej yang tersiar itu tetap benar dan sahih. Tiada penafian malah dibenarkan oleh pengakuan ibunya sendiri bahawa ibunya sendiri yang membelikan pakaian itu .

Admin- terkedu! nak kata apa dah, dah terjawab

update 04/01/2012: Video Live Temuramah dengan Nur Amalina

About Tok Puteh

Terima kasih atas kunjugan anda ke blog Anak Ulu Cheka (AUC) ni. Admin blogger separuh masa di blog anakulucheka.com ni. Blog "Meraban Tapi Berinformasi". Semoga blog ini dapat memberi sedikit manfaat untuk dikongsikan bersama. Jom bersama AUC di Google Plus.

247 comments

  1. Rasanya gambar dia balik Malaysia after grad baru-baru ni pun lebih kurang dengan gambar di atas ni. Apa boleh buat, maknya pun tak larangkan. Atau maknya dah larang tp tak mampu buat apa.
    Raihanah Ahmad recently posted…Cara Hilangkan Jerawat Dengan ShakleeMy Profile

  2. kita hanya mampu mendoakan yang terbaik buat mereka sahaja..

  3. jgn tau ckp ja……….

  4. PuteraMerpatiPuteh

    Bhahaha.. biasa la tu.. ape boleh buat.. manusia.. boleh berubah macam2.. tiada yang sempurna.. jadi kena la terima kenyataan dunia..

    • ye betul.apa pun sy solute ketinggian ilmu yg ada pada amalina,kerana akan menaikkan darjat sesiapa yg berilmu,kita bukan bicara tentang iman.tinggi ilmu bukan bermakna tinggi iman.xpe amalina muda lg,nk merasa,nanti taubat ye amalina.yg patut dirisaukan golongan tua bangka yg masih mengejar dunia yg masih menegakkan benang yg basah,ygg masih bercita2 jd pemimpin besar

      • oh so ur saying its alright 4 her to enjoy life coz shes young? u forgot 1 thing people die at whatever age ok

  5. Salam. Rasanaya tak ada sape yg cemburu dengan kejayaan dak sorg ni pun tapi aku percaya ramai yg geli dan meluat bila makin dikata pandai semakin tebal kebodohan sampai mcm lupa asal usul.. mcm semua benda dia boleh beli. Hidup bermasyarakat ni kena la reti jaga adab skit. tu je

  6. bgus sgt ker klu nk bgy nasihat pown gne ayat bangang ,tolol n bagai nk bgy nasihat ikutlaa mcm nabi muhammad s.a.w okeyh.. klu diri sendri pown baran x pyah laa nk mmpi bagy nasihat konon cermin diri dlu laa beb..haha..

  7. klu gne perkataan bangang bahlul n bagai 2 , alim sgt la ehh untok bagi nasihat..tabik siot ade org yg baran tapi nk bagi nasihat..cermin diri sendiri dulu laa beb..haha

  8. law daa gi luar ngara konfemnye tkar imej…. dia nk ckp yg dye ni sukakan fesyen….. law sukakan fesyen x pyh r nk buka tudung yg dye dh pki ue…. ish ish ish…..
    skang ni, tudung da mcm-mcm fesyen daa… cume kte je yg x reti nk gayekan…. tp law nk pki tudung smate-mte hnye nk melawa baek x yh pki tudung….
    yg kes amalina ni… molek2 pki tudung yg pi cabut tu apsal….. teruknyerrrr………………..

  9. s’lum ak bg last comment ni..I want to apologize what I’d typed at here.I’m not Suffiyah or amalina coz I want/need her to be my idol..sbb bkn sng nk jd org pndai.ak tau hanyer ilmu can changed our IQ and personal life.ak bkn yer good guy tp ak leh tau beza kn y ne baek n bad.ak mmg “SAKIT” tgk org bg komen cm nie..mmg la die 2 pndai..n xheran sgt..g oversea msti dpt culture shock la…n whatever.!!what’s I to say here..Don’t judged ppl around u coz who r u to judged them..kon nk jwp ape…klu stakat bg alasan nk bg pengajaran tp komen y bg lebih pd mengutuk n m’hina s’hgga blh m’jthkn harga diri n maruah org ln.s’lum nk bg komen korg kne la pkr btl2..ni ayt atok ak(he’s chinese men)org y b’tindak melulu adelah org y tdk pkr pnjg krn org i2 adelah org y sentiasa rugi…

    • i feel sorry for u because instead of giving good advice to Nur Amalina Che Bakri you are against those who actually trying to help her realise that she has gone over the limit as a muslim women. Please take my advice: don’t condemn others because you are just the same as those that you are condemning. Focus on helping Nur Amalina by making her come to a muslim way again. Don’t waste your energy on other people. Don’t criticise those who critise Nur Amalina (she is being criticise because of her problems). It is Nur Amalina that need all the help and advice that you can provide and not other people.

  10. kalau ilmu duniawi berlambak pon tak boleh pakai sangat sementara je pon, kalau penuh ilmu akhirat senang sepanjang hayat, tak pon selamanya, entah lah, umat islam sekarang tertandus, terperangkap dgn perangkap syaitan, moga2 dia terkeluar antara2 org2 yg termasuk perangkap syaitan, Amin~

  11. Kata ibunya:

    “Mungkin ada orang cemburu dengan kejayaan anak saya selama ini”

    Statement bodoh sombong.

  12. hmmmm…ikhlas dr hati..nur amalina ni dah la x cantik..seksi pula…hmmmmm..apa la yg dia nak jual agaknya..sedih tgk anak melayu yg satu ni..dicanang2 hebat tp culture shock..sedar diri sikit walau mcm mana pun u tetap anak melayu warganegara Malaysia..

    • tak baek ckp org cm 2….doa kn yg baek kn lebih bagus dr kate org cm 2….sory… ini pendapat sy….x kene kt adik beradik o keluarga terdekat lg ley la ckp cm 2,,,lau da kene cnfirm rase cm ckp tok diri sendiri kn ayat 2….

    • pandai sja wat pew..x ingt anugerah tu dtang dri spew…ngok punya betina…….

    • hahaha..LoL:D..xyah la korg nk judge org ln..die 2 pndai dr kt.kt??BODOH (I’d always realized who I am n where’s I’m standing.got it?)klu nk bg advise kat org ln better tgk diri sendiri dl s’lum nk m’hakimi org ln..ak nk tau la org y pndai judged n wat k’putusn s’dr ni..solat ko 2 penuh ker??pernh xwat solat dhuha??puasa penuh x smasa bln ramadhan??y pompuan ..dh gnti ke pose 2??dh bls jasa mak n ayh dh ke lum???bg xwit blanje kat parents??ni kate org pndi prnah menyebut “if I right,it’s on me,if I wrong,it’s on me”, no one around u knows coz they’re do not know everythings”. wassalam.ak bkn pndi nk bg komen but I sicked when I read this comment.Don’t to be daft(fool)

      • kalau pandai ilmu dunia sahaja tak dapat menjamin seseorang dari terjerumus ke dalam kehidupan penuh dosa dan maksiat. Ilmu dan amalan agama islam dapat mengelakkan diri kita dari terpengaruh dengan tipu muslihat syaitan yang sentiasa cuba untuk kita berbuat dosa.

      • nur syazrin amalina

        sya pkir cmtu gak…sya mungkin ada trtinggal solatt…solat dhuha…jrg2…puasa lim gnti lagi….tp adakah kta perlu perfect untuk mnegur org lain….n ada org perfect ker kt dunia ni….perfect….???bla dh mti bru la’perfect’ kn…haha…slg mengingati…..

  13. biar la kat dia…aku rasa tak dak masalah….dia punya pasai la..beside tu dekat UK..

  14. ori lagi ker nur amalina tu…. ????

  15. nur amalina tu ori lagi ker tak….. ???

  16. dulu aku tabik habis ngn nur amalina ni…. dah lah pintar… cantik… nampak sopan…. bangga lah.. sebab dia org melayu dam rakyat malaysia yg boleh membawa imej yb baik… roll model lah katakan… tapi….. sekarang… tekejut gak… naper arr dia leh jadi macam tu sekali…tapi harapan saya harap2 dia cepat2 berubah…. jgn lah jd macam yg sorang lagi tu… dah ditahap kritikal dah…. rosak habis…. harap nur amalina balik kepada yang asal… ingtlah ikrar yg awak buat sebelom pergi ke luar negara hari tu…. ok… pesan aku pada nur amalina…. jaga diri hiasi peribadi….. wassalam….

    • abg2 x yah la nk sdih kt btina…2..merosakkn agama ja..ingt dy pndai org nk pndng dy sngt…bg mat saleh mkn ja…..

      • ko ni cth melayu y ad bad habits ..mmm…ape org ckp jealousy n envy.xelok ko ckp cm 2…ak rs n what I though ko ni bkn org baek..ak sng ckp..ak pon ad best gf y pkai tudung but …peranagai cm setan!!sk m’jthkn maruah org ln,pndg rendah n also not respect org ln xkr tua @ md.ko ni ingt perfectionist sgt ker??no one as me being a human been is totally perfect la…ak rs ko ni manusia hipokrit la…y bg komen negative ni ad y hipokrit pd diri s’diri n org ln..I so doubt

  17. aper punya melayu daaa…. dalam negara jer jaga aurat…. kat luar negara dah lupa hukum hakam aurat…. dan batas2 pergaulan….. pakai baju tapi belubang2….. chet…..! dan…. apa punya mak la…. leh pulak dia benarkan anak dia pakai macam tu….. buat malu kaum ibu jer lah awak ni……. taubat lah seblom terlambat…. buat malu org melayu jer….. nauzubillah………….

  18. Ibu Amalina cuba kaver benda ni. Dia cakap dia yang belikan baju. Rasanya , Amalina yang beli sendiri baju tu. Ibu sentiasa sayang anak. Lagi2 amalina ni anak tunggal (kita sama). Ibu bapa memang akan cuba sedaya upaya kaver anak dia. Semoga Allah berikan Hidayah kepada Nur Amalina Che Bakri. Sekiranya menjadi lebih teruk, lebih baik pulang ke Malaysia. Kat sini pun banyak Universiti terkemuka.

    • aku sokong cadangan awak tu… kat msia kan ader universiti yg lebih baik lagi.. naper nak antar jauh2…. kan dah jd mcm ni…. susah lah….. kalau stakat nak dapat nama tapi maruah tergadai. apa gunanya….. malukan nama baik keluarga dan imej msia shj…..

      • kat IPTA at Malaysia is same situation la…kat UIA cth ..ak bkn nk buruk kn la…my friend’s cousin.die girl..in UAI she used tudung utk tutup aurat..when I and my friend want to invite her..OMG she so HOT n SEXY..ak nk tegur pon ..ak takut die pon judge ak gak nnt.ak judge ko,ko judge ak..cm 2 gak ko judge die, die judge ko. cth cm ko kate ‘ u s***,and die pon ckp u s*** too.org y sk m’umpat n m’hina kaum n s’agama s’dr bkn dr golongan kaum y b’agama islam…plz..klu prnh dgr 72 dosa bsr..slh satu yer..m’hina org ln,mengumpat..

  19. betul la kata tun melayu mudah lupa. ingat la makan belancan

  20. another SUFIAH YUSUF or math genius prostitute in the maker… :-[

  21. tak de apa yang nak digembar-gemburkan……..tp jadi ibu yang mithali pun berpada-pada la…nk back up anak pun biar kena pada tempat nyer….orang lain pergi overseas ada yang berubah menjadi lebih baik…mungkin Allah telah membalikkan hati nyer sekarang……lpas tu jaga lah imej kita sebagai orang MUSLIM.muslim yang sebenarnyer muslim dan bukan hanya pada nama…..jangan jadi seperti buih di lautan…………jangan jadi islam pada nama….

  22. ya Allah hidayat ya Allah..camapakkan hidayat keseluruh alam..bagilah cebisan hidayat walopown sedikit kpada saudara kami nur amalina..ummat hari ini makin jauh dari agama..kene doa supaya Allah s.w.t sentiasa kekalkan hidayat dalam diri kita..amin..

  23. ibu pun bersubahat dgn anak bukannya nak nasihatkan anak menjadi org yg lebih baik….

  24. mak dia cuma nk backup ank…ksian mak dia…terpksa ngaku yg mak dia beli bju….pdhal amalina sndiri yg beli…. :-S

  25. astafirullah alazim……!ape nk jd dgn dunia skrg nie….NUR AMALINA n MAK NUR AMALINA bawa la taubat n sdar dri 2…hidop d dunia hanya smentara n hidop d akhirat kekal abadi…SESUNGGUHNYA KEJAYAAN YG DIMILIKI AMALINA 2 DATANG NYA DARI ALLAH SWT….TETAPI KNPE BEGITU MUDAH NUR AMALINA N MAK NYE LUPA PD ALLAH SWT…JGN BANGGA KEJAYAAN YG DIMILIKI NUR AMALINA KALAU XBERJAYA DLM DIDIKAN AGAMA HANCUR…MAK AMALINA JGN LE NK BACK UP ANAK DAN JUJUR LA BILA BERCKP 2..ANDA TU SORG GURU,BUAT CARA SORG GURU….!JGN MENCEMAR IMEJ NAMA BAIK GURU DISEBABKAN ANDA SORG…SEGALANYA ALLAH SWT MAHA MENGETAHUI SEGALANYA…SEMOGA ALLAH SWT MEMBUKA HATI NUR AMALINA DAN MAKNYA SUPAYA KEMBALI KE PANGKAL JALAN YG BENAR……AMIN…..!

  26. masa memula tahu pasal citer ni.. ingatkan pelanduk 2 serupa… tapi bila ibunya sendiri dah bagi statement … so… yes… comfirmlah dia tu…..me terima jerlah… as a mother….we know… apa yg terbaik utk anak masing2… mungkin dia suka anak dia mcm tu.. terpulang… mungkin walopun mcm tu, harap masih mengamalkan ajaran Islam…. sama-samalah kita berdoa agar kita semua sentiasa diberi petunjuk dan hidayah … perjalanan kita masih jauh,.,,, apa yang akan berlaku di kemudian hari… kita x tahu.. semoga Allah memelihara seluruh keturunan kita dan seluruh umat Islam yang lain dari godaan syaitan … amin…

  27. ntah lh… :-( tk tau nk kmen ap.. aq pn tk smprna… tp aq kcewa dngn skap amalina dn ibunya yg sprti mngalakkn anknya brpkaian dmikian… (U) (U) (U) :-D (N) (N) (N)

  28. teringat kata2 org tua dahulu, “kasih ibu membawa ke syurga” . Baru faham ibu2 dahulu mmg memdidik anak utk mnjadi manusia yg tahu dia mnumpang di bumi Allah. ibu2 dahulu tidak berpelajaran tinggi pun, kdg2 just surirumah atau penoreh getah..
    however this time different, this kind of mother’s love could bring to hell.. na’uzubillah

  29. sebenarnya xde sape pn yg cmburu dgn kejyaan amalina, cuma hanya menegur…
    tapi memng terang2 dh nmpak mmg x logik klu mak dia yg belikan seluar 2 kt amalina sbb mak dia cikgu… penuh dngn etika… xkn la seorg ibu atau merangkap seorg guru menggalakkn seorg ank pakai pakaian mcm 2…. tapi apa yg ibu dia buat untk tutup aib anknya… betapa baiknya hati seorang IBU… tetapi amalina 2 dh salah gunakan… tapi percayalah xde org yg cemburu dgn kejayaan amalina sbb org lain x untung apa pun. yg untg adalah amalina & keluarganya…. mungkin org hnya nk menegur dan kecewa sahaja… mungkin ada sbb atas smua yg berlaku… bersabarlahhh….

  30. Kesian mak die… korang nak kutuk…kutuk je la anak dia..
    logik tak logik statement mak die beli legging tu…. biarlah.
    dah cukup hancur kot hati orang tua tu tengok anak die
    macam tu…. sayang punya pasal mak die kene cover….
    and pada yang rasa diri bagus sangat tu.. rendah2kanlah
    diri…. tak payah nak kate orang sangat…. tegur jelah dalam
    hati tak payah nak mengata orang je… nak tegur pergi buat
    video kat youtube tag minah tu…takat nak tegur2 kat sini…
    macamlah pompan tu baca…

  31. nampak hot n spicy budak ni. dah jadi ‘lauk’ kat uk tu kut.

  32. orang malaysia

    “Assalamualaikum.. kehadapan kak amalina, saya merupakan salah seorang peminat akak. kejayaan akak dalam spm betul2 menjadi isnspirasi buat saya untuk terus berjaya dalam spm. akak menjadi idola saya. sungguh!!.

    akak tahu tak, bila saya dapat tahu berita ni, saya menangis kak. saya tak sangka orang yang saya sanjung selama ni menghancurkan hati saya. saya tak boleh terima kak. saya tak tahu nak mengadu kat siapa.

    kat luar sana ramai lagi peminat akak. saya minta tolong kak, kembali ke pangkal jalan. jangan hancurkan hati kami ni. semua orang ada buat silap, tetapi peluang untuk memperbetulkan diri masih ada kak. bila saya tulis ni saya menangis kak. kalau akak baca ni, akak mesti percaya yang Allah masih sayangkan akak. saya doakan yang terbaik untuk akak.

    semoga akak terus sukses, dan sentiasa dalam redhaNya. jangan lewat untuk bertaubat kak. malaysians love u. sob3..”

    Saya tersentuh dgn ayat di atas. saya tak tahu la orang sengaja buat buat ker. tapi saya percaya ramai pelajar jadikan nur amalina sebagai idol dalam hidup mereka. Hmmmmm!!! Sakit hati pun ada, begang pun ada dgn nur amalina ni. Apapun, semoga Allah memberi jalan yang baik kepada Nur Amalina

  33. Biorlah dia nak wat apa…. Kita jg diri sendiri udah ler… Bab cukai2 yg dilaburkan tuk kerajaan menaja pengajian mrk…..Lu fikirlah sendiri!!!

  34. Amalina TETAP tak cantik walaupun dah mekap sakan.

  35. Allah dah kurniakan nur amalina dengan akal yang cerdas tapi sayang, jati diri tak kuat.. ramai je student2 Malaysia blajar oversea tapi alhamdulillah, x cultural shock pun. yang penting tepuk dada tanya iman. kalo dah mak dia sendiri mengaku belikan baju sebegitu kt anaknya, dari situ pun kita dah boleh menilai bagaimana didikan agama yang diberi. senang citer, kalo dia belajar dan tahu hukum agama, benda paling simple, dia x akan dye rambut, dah terang amik air sembahyang pun x sah, apa lagi kalau mandi hadas. cuma untuk peringatan sesama kita juga..

  36. biarlah dia nak buat apa pun….asalkan dia bahagia…kalau dah jodoh dgn mat saleh apa salahnya… dapat anak comel2 nanti…. Ramai yang suka cari salah orang je… Yuna pakai seluar ketat pun nak komen…

  37. Apa dihairankan perubahan seperti itu?
    Tanya diri kita balik, siapa yang bangga dan agungkan dia bila dapat 17A1?
    Apa hebatnya dengan kecemerlangan akademik?
    Dok sebut seimbang intelek, emosi, jasmani dan rohani, tapi yang diagungkan oleh kebanyakan kita adalah intektual semata!

    • Amalina ada lah product yg dihasilkan melalui proses modal insan yg tidak lengkap.Kita lihat dan ikuti pelajar cemerlang SPM 2008 20A Nur Madihah, dari Maahad Kelantan.Madihah akan melanjutkan pelajarannya di UK tahun ini.Saya yakin insan ini mantap, walaupon beliau diejek “khemah bergerak” dikalangan studen A level di Kolej Tunku Jaafar.Kita buat research sendiri.kemudian tuan/puan fikirkan untuk anak kita yg terbaik.

  38. tak pe kalau tak pakai tudung tak dosa kat negara kafir,,, yang dosa kat negara islam aje,,,,, pastu mak dia belikan pakaian tu untuk anak dia kerana kat sana panas sangat cuaca dia ,,,, kalau bertudung dan pakai pakaian menutup aurat panas tak boleh nak belajar………yang gambar mat saleh tu sebenarnya patung yang mak dia belikan untuk dia peluk waktu nak tidur malam …. maklum lah sunyi ibu bapa jauh rindu…jangan salah faham ibu dia sediakan semuanya………ps memang betul senang nak jaga lembu sekandang dari ………………………….hehehe jangan marah

  39. Salam.

    Tak guna berbalah kat sini. Bagi nasihat banyak2 pun belum tentu amalina baca.
    Cukup la dalam solat kita tu kita doakan supaya dia kembali pada ajaran Islam..

  40. Hanya Mendoakan semoga yang terbaik untuk nya..Amin….Mamiiii Please Help ur Daughter,,,

  41. bila Allah kurniakan kelebihan yang luarbiasa(kecerdasan akal) pada seseorang, bermakna ianya juga disertakan dengan ujian yang besar berbanding orang² lain. seperti juga dgn amalina, tidak beriman seseorang hamba Allah jika tidak diuji. anda terkenal, terpelajar, tersohor di merata tetapi seperti telah tewas dengan sedikit ujian. benar pakaian yang dibeli oleh ibu dan sudah menjadi kebiasaan tidak bertudung tetapi semua itu adalah salah disisi Islam. and telah membuka ruang yang besar kepada fitnah di mana anda telah dicaci dan di keji. jangan sekadar menepis tetapi kembalilah kepada Allah. Allah maha pengampun andai kita dibadai dosa. anda pujaan ramai, jadi jangan jadikan godaan syaitan perosak kepada segalanya yang mana melibatkan banyak pihak menfitnah satu sama lain utk menegakkan pendapat masing² berkenaan dengan isu anda. keluarga anda pula terpaksa menanggung malu dan mengeluarkan kenyataan yang menjengkelkan demi membela anak tercinta. renungkanlah, bukan pembelaan yang dapat menutup keaiban tetapi berusaha supaya ianya(keaiban) tidak pernah pun akan tercipta. memang benar muda hanya sekali, tetapi hukum Allah bukan boleh letak tepi..saya doakan amalina kembali pada kebenaran kerana anda dikurniakan dengan kebolehan yang amat istimewa untuk menilai sebenar-benar kebaikan.

  42. Betul ke ni Amalina?

    But then again, kat Uni tempatan berlambak2 berpeluk2 macam tu dengan boipren, whether bertudung or not …

    If it is Amalina, well her mother should advise her to stop posing with hooker net-stockings and hugging guys in photos as she is a public figure in a way and she is a role-model to students …

    Even then, aku pun fly to England dulu and aku takde lak jadi gitu wpun aku tak bertudung … so … well … sayang betul. Hope jangan jadi macam Sufiah Yusuf … another genius yang aku pernah jumpa masa dia kecik but now …. nauzubillah …

    So to you Girls yang study overseas, don’t be stupid …. you may be a genius in your respective subjects/courses but you might be stupid in life …
    …. and anyway, no matter how brilliant you are in your studies, there’s always someone better … and Allah knows best …

  43. bia la dia..maybe dia nk merase gak kehidupan yg mcm ni..bia buat mase mude..kang dh tua bru wt bnde ni sume org ckp dh buang tebiat..dosa dia bia antara dia n Allah..kite x perlu nk aib kn o kua kn sttmnt yg x sdp di dgr..sape2 yg kutuk dia,aib kn sume 2 agaknye bgus sgt ker?sempurna sgt ke hidup?amal ibadat ckup?sblm kite mengata org,cermin diri 2 dlu..bgus ker kite ni terhadap ibu bapa?thdp bangse,yg penting tehadap Allah?stp manusia msti ade silap..so kite jd kn ia sbg pengajaran..pengajaran yg membantu kite mjadi yg lebih baik..x perlu nk menghentam sane sini..sendiri mau igt la..cermin blk stp kesalahan kite..n kite dikira kn beruntung,,buat salah pn x de la heboh 1 malaysia..diri sndiri je yg tau..so byk kn la muhasabah diri kite sndiri..sekian =) -

  44. Islam Mengajar Kita untuk Mengajak kepada kebenaran dan mencegah kepada kemungkaran. Setiap manusia melakukan kesilapan maka ia boleh dijadikan pengajaran. X kisah lah pandai manapun seseorang itu jika dia tidak mempunyai iman yang kuat maka tiada guna. Sekeji mana seseorang itu sehingga melarikan diri dari peperangan (dosa yang tidak akan diampunkan) namun begitu jika dia bertaubat dgn taubat nasuha maka dia tetap akan diampunkan Seperti pada zaman Rasulullah dahulu. ALLAH ITU MAHA PENGAMPUN, namun begitu kita pula x bleh lupa bahawa setiap kesalahan pasti ada balasannya. mungkin inilah balasan yang diterima Amalina

  45. amalina dah jadik mizz nina kot…hehehehe
    by the way…hensem gak mat salleh ngn dia tuh…untung mak…dpt menantu mat salleh nanti ko

  46. hanya mampu tersenyum dan kalau tegur pun enta bencana apa nanti org bls kat sini… hahaha~
    Sama2 la perbaiki Apa yg Patut.. haha
    Nobody Perfect.
    Doa Jak Kebaikan Jgn Jak Kejahatan~

  47. at least dia dh sampai ke UK then akan publish buku medic….kita???!!!!!

    • yep u got a point there but adakah dia dpt membawa kejayaannya sehingga ke liang lahad?adakah dengan membuat buku medik akan membawanya ke syurga i will never salute a person other than rasulullah itself hes the only muslim role model not amalina rasulullah pernah bersabda slah satu sebab wanita masuk neraka kerana membiarkan lelaki bukan ajnabi melihat auratnya there nothin more 2 say coz it makes me sick 2 see a person so proud of disrespecting Allah’s n shes 2 say that its coz she like fashion thats juz utterly so stupid if ALLAH ask her on judgement day will she answer it as fashion too daa ur dealing with the creator HERE how foolish could she be when she say it out of her mouth yeah im harsh but she has to repent coz u never know when she has to die urgen ples repent inshaAllah Allah will guide her 2 da right path

  48. Assalamualaikum and Good Day,

    JazakALLAH terutamanya kepda sahabat kita nickname Pejuang_muda. yg memperjelaskan Aib dari segi Hukum.

    Sabda Nabi Muhammad s.a.w,
    Sampaikan ayat ku walau sepatah..

    Sebagai idola dalam bidang akedemik dan di kenali di seluruh negara membaca komen2 ini. Amalina kenalah berusaha utk lebih peka kerana tindak tanduk beliau akan di perhatikan dan mungkin juga dicontohi apatahlagi sebagai seorang Muslim yg sepatutnya menjadi Uswatul Hasanah (contoh teladan yg baik-Leading by example)

    Tidak di nafikan sebagai manusia biasa kita tdk lari dari kesilapan. Namun apabila jelas kita telah tersalah laku maka ambillah ikthtibar dan berdoa agar di beri kekuatan untuk berubah. Kita lemah, pohon dan sujudlah pada ALLAH swt agar kita di jauhi dan lindungi dari tindakan2 yg melampau dan amat di tegah dari ALLAH. NauzubILLAH, jgn pula kesilapan kita di ikuti oleh pelajar2 lain yg ingin berjaya seperti Amalina.

    Firman ALLAH jelas, jauhi lah dari Zina bukan lah di katakan jangan lakukan Zina kerana “prevention is insyALLAH is better than cure”.

    Mungkin ada rakan2 di sini yg agak emosi tapi maafkan lah mereka krn mereka juga manusia biasa seperti anda yg tidak lari dari kesilapan.

    Berubah dan bertaubatlah saudara ku Amalina sesungguh Yahudi berkata ia akan menghancurkan umat Islam melalui wanita-wanita Islam yg di pesongkan kerana wanita2 akan menjadi ibu kepada anak2 Islam.

    Tiada guna nya kalau bijak duniawi tapi gagal mengejar visi sebenar Jannah/Syurga yg kekal abadi. Ambillah ilmu dunia sebagai alat utuk mencapai matlamat utama iaitu akhirat.

    Minta maaf Amelina andai saya telah menyingung perasaan anda, namun saya terpaksa tunaikan tanggungjawab sebagai seorang Islam agar tdk di soal di akhirat kelak.

    ALLAH Maha Mendengar, Maha Melihat, Maha Penerima Taubat.
    Anda telah di uji dengan di anugerahkan akal yg bijak dalam ilmu dunia maka gunalah untuk mendalami ilmu ALLAH dan berdakwah.
    INsyALLAH anda akan menjadi Uswatul Hasanah jika kembali ke pangkal jalan.

    WALLAH hu a’lam

  49. hmmmm……. boleh lah fkir sndri ,Allah x pandang 17A tue….

  50. Salam

    Bila nak berhukum, mestilah berpandukan Al-Quran dan Hadis serta ijma’ Ulama!

    Ramai yang salah faham isu aib yang sebenarnya. Dari sudut maksud, aib dapat dilihat suatu perbuatan/ maksiat yang dilakukan oleh seseorang tanpa melakukannya secara terang-terangan(secara sembunyi2).Apabila seseorang itu ternampak keaiban yang dilakukan pelakunya secara sembunyi , HARAM hukumnya untuk mereka menyebarkan kepada orang lain!

    Rasulullah sallallahu ’alaihi wasallam bersabda yang bermaksud

    “Wahai sekalian manusia yang beriman dengan lidahnya, (namun) belum masuk iman ke dalam hatinya. Janganlah engkau sekalian mengumpat orang-orang Islam dan jangan membuka aib mereka, (kerana) sesungguhnya orang yang membuka aib saudaranya yang muslim, maka Allah akan membuka aibnya. Dan siapa yang aibnya dibuka Allah, maka Dia akan membukanya sekalipun di dalam rumahnya.” (Hadis riwayat Muslim, Abu Daud dan at-Tirmidzi)

    Namun, jika pelakunya melakukan maksiat secara terang-terangan dan mempromosikan perbuatan maksiatnya walaupun aibnya telah ditutup oleh Allah (bercerita dengan rakan2 lain,post melalui fb dll), ini tidak lagi termasuk dalam menjaga aib. Pelakunya berbangga dengan maksiat yang dilakukannya dan perbuatannya tersebut dapat mendorong orang lain untuk melakukan perbuatan yang sama.

    Rasulullah sallallahu ’alaihi wasallam bersabda yang bermaksud

    “Semua umatku selamat kecuali orang yang terang-terangan melakukan dosa. Dan termasuk terang-terangan itu adalah seorang yang melakukan dosa di waktu malam gelap mendadak pagi-pagi diceritakan kepada orang lain. Padahal semalam Allah telah menutupi dosanya itu tetapi setelah paginya dia membuka apa yang Allah tutup itu.”(Hadis riwayat Bukhari dan Muslim)

    Bahkan WAJIB bagi seseorang muslim itu membenci perbuatan maksiat yang dilakukan secara terang-terangan melalui kuasa,lidah dan hati dan membenci dengan hati adalah selemah-lemah iman.

    Jika membenci dengan hati adalah selemah-lemah iman, bagaimana pula keadaan iman :

    orang yang sedang melakukan maksiat tersebut ?
    orang yang membela perbuatan maksiat tersebut ?

    Fikir-fikirkanlah !

  51. hamba Allah gak

    thumbs up for puan mak amalina…

  52. dia kata jangan aibkan dia, dia pakai legging tu siapa aibkan siapa ni..letak kat FB lagi bukan aibkan diri sendiri ke

  53. Duk peluk2 Mat Salleh mcm tu sekali…tangan kirinya pulak letak kat mana tu?? dada menonjol menyucuk perut………Fikirlah sendiri…!!!!

  54. Kesian Org Melayu…..teringat aku kata2 bekas PM kita dulu…MELAYU MUDAH LUPA….Kita ni ..asal pasal melayu je kita naik marah…sebab dah tersurat bahawa melayu tu agamanya ISLAM….tp bgaimana jika melayu itu yg agamanya bukan islam.????? adakah ini juga keadaanya..ataupun sebaliknya…..maka marilah kita yg merasa bahawa dirinya melayu islam sama2 kita memohon kpdNYA…agar diri kita ,kuarga kita dan seluruh sedara melayu islam kita dilindungi dari apa saja dugaan dan rintangan serta mendapat hidayah diatas jalan yg benar didalam muka bumi ini..AMIN
    Semoga adik kita ..amalina ini terdiri daripada golongan melayu yg agamanya islam hendaknya…dan kita sebangsa dan seagama dengan adik Amalina ini dapat mendokan yg terbaik untuk dirinya,…Harap kata2 laksmana Hang Tuah…TAK KAN MELAYU HILANG DI DUNIA..menjadi kenyataan

  55. straight 2 da point

    :-O watpe nak jd alim?? org nk jd mukmin…alim 2 x semestinya beriman..alim 2 org yg byk ilmu..pas 2 takbur..cth da byk kan..

  56. aku cukup x suka bila kita tegur orang cakap “tgk diri sendiri dulu,kubur masing2″ .wahai manusia,kita x perlu jadi ustaz untuk tegur orang,memang ALLAH tugaskan kita untuk tegur perkara buruk walau kita ni penjenayah sekali pon , dan komfirm ke kubur masing2 jaga? kalau kita tau satu keburukan tapi kita tak tegor maka kita akan kena jugak. so sbelum cakap,fikir dulu

    • hamba Allah gak

      saya sokong ngan hamba Allah…saya plg benci bila ade yg ckp cam2..tak kan nak tnggu jd ustaz, pak imam baru bleh nasihat..yg x alim tu tgk je..sbg khalifah dah mmg tnggungjwb kita tgur mane baik mane buruk…x perlu nak tnggu jd alim..ckp bodoh kn marah..tp ni bkn bodoh dah, lbh dr bodoh kot..malu la ade org Islam mcm ni..

  57. Ramai lagi di luar sana lebih seksi drpd yg ni. Apa nak kisah???
    sensasi2020 recently posted…Selamat Tahun Baru 2012 Dan Selamat Tinggal 2011.My Profile

  58. YA ALLAH KAU BERIKANLAH PETUNJUK DAN HIDAYAH KEPADA DIA INI,SEMOGA DIA KEMBALI KE JALAN MU YA ALLAH..YA ALLAH KAU BERIKANLAH PETUNJUK DAN HIDAYAH KEPADA IBU NYA JUGA AGAR DAPAT MEMBIMBING ANAK NYA DAN DIRI NYA SENDIRI..

  59. Byak pihak mengatakan ini FITNAH . Jika tak ada ribut , mana mungkin pohon bergoyang . Sbgai hamba allah saya juga punya hak dan kuasa menilai peribadi manusia sebegini . Harap Amalina jgn cuba berselindung disebalik kenyataan dan reality yg dia lakukan . Melayu mudah jadi mangsa bangsa barat, takkah kita di malaysia ni sedari berapa ramai student2 kita di luar negara terjebak dgn masaalah sosial yg melampau . Bahkan seks dgn bangsa asing pun turut dihalalkan oleh mereka … Memalukan malaysia saja , bukan nak membanggakan malaysia …….

  60. CALON PALING SESUAI UNTUK JADI PUTERI UMNO…

  61. manis pon xtahu nape manis nak sibok sangat pasal amalina ni… kalo pk2,,memang la, sapa la kita ni nak bising2 pasal dia kan.. Tp sedih la bila manis pk2,,, kenapa amalina ni bangsa melayu kot,.. yang kita bangga dengan anugerah IQ yang allah berikan pada dia. Bila muncul gambar ni, buat manis rasa sedih.. dan sedar bahawa tahap keimanan tak bole di samakan dengan tahap IQ.huhuhu. takpe la amalina, semoga ada sinar buatmu.. memang ini dugaan buat amalina. caiyok2…
    p/s: Amalina, xyah la seksi sgt2… rambut kaler2..xcantek pon… nampak cam PORN Star…huhuhuhu… jujur ni manis cakap.

    Semoga amalina berubah. Manis pon xbaik sgt. tp manis pon sedang berubah ke arah lebih baik..

  62. semoga mereka-mereka yg menabur fitnah (tidak kira apa jua fitnah) akan di laknat dan dihukum dengan api neraka … insya allah…amin.

    perlu ada 44 org yg mendoakan pemfitnah itu.

    harap maklum

  63. jagalah Akhlak walaupun dimana sahaja.. Allah maha melihat akan apa yang dilakukan oleh kita… dan sungguh hina sekiranya ketika kita melakukan amal yang buruk dan Allah s.w.t mencabut nyawanya….. kematian yang amat hina dan amat memalukan…

  64. freestyler junior

    ibu jenis apa la makcik ni..kucing pun kalau dia ada otak,dia beli baju kurung bagi anak dia pakai…makcik nk masuk syurga,tapi makcik ajar anak makcik masuk neraka,mana boleh makcik..astaga…

  65. korg yg dok mengutuk mengata itu ini cuma menambahkan dosa korg je.
    cukupla sekadar berdoa semoga amalina kembali ke pangkal jalan.
    korg dok fikir dosa yg amalina buat je. dosa yg korg buat dgn mengutuk mengata bagai tu korg x sedar plak?

    • ni…mengata hat mcm ni nak habaq mai….ni x mendatangkan dosa aih….ni org kata bgi pengajaran…supaya org luaq hindar drpd bt mcm ni..hang tau x???hang ni belajaq agama ka x???ada hukum ngata tau…renung2kan…pi bukak buku balik…

      • iq mesti seiring dgan eq….nasihat sesama saudara seagama..bukan jaga tepi kain orang tapi itu dah memang dituntut…kalau sekarang tak boleh ditegur orang tapi bila mati nak pula minta pertolongan orang nak dimandi…dikafan…dan ditalkinkan…..

  66. Orang berubah dari buruk kepada baik, tapi ade gak yang berubah dari baik kepada buruk. yang paling buruk, orang yang merubah anak dia dari baik kepada buruk itu.

  67. :-O tekezuttttttt… ingat lg kami guru2 dipaksa dtg ke satu seminar sebab si amalina yg score 17As ada sekali …masa tu mmg bangga sgt tgk dia dan seronoknya kalau dpt cemerlang cam dia… tertib dan sopan sgt dengan kebaya dan tudungnya… sama2 dlm seminar itu dr fadzillah kamsah n ustazah siti nurbayah… apa2 pun saya doakan yg terbaik buat amalina… moga sentiasa dlm keredhaan Allah hendaknya.. sayang seribu kali sayang….. ;-(

  68. semuanya datang dari hati…yang penting pegangan agama n pendirian hidup kita. adik saya 2 orang blaja kat luar negeri, jepun n uk… dua2 pun ok je.. masih pakai tudung labuh. wallahualam….

  69. walau aper pon jawapan mak nyer… pakaian anak dia tetap menyedihkan…

  70. looking at the picture (if it is she), to me she’s jz another fuck up kid..
    the truth is, u shud not send ur genius kid outside country bcoz, the jews/christians will alwayz try to demoralize so that ur kids will end up selling burger on the street.. we do have some ppl at our local univ who can provide good training in maths, physics, or such.. anyway, being excellent in spm doesnt warrant similar ability in univ. way to different!!!

  71. kaya ilmu.TP.runtuk akhlak,,,jd fitnah org je..mudah2han Nur Amalina dapat berubah,,bertaubat,,

  72. ntah la…dunia2…nk cakap pape pn x berani sebab takut nnti kena kat batang hidung sendiri..tp kalau betul la mak die yg belikan n bg kebenaran amalina pakai mcm tu…xtau nak cakap ape la beb…

  73. bercakap sebagai seorang ibu…..saya x tergamak & x akan beli seluar gitu smpi nampak kulit sebelah sana sebelah sini. Kot iye nak cover tu agak2lah….kira statement tu masuk akal ker x….lagi2 ibu amalina sebagai guru dan sekarang penolong pengetua…..not a good example lah…..only my two cents opinion…. :-D

  74. pantheraparadus

    peh.nauzubilahhiminzalik. ;-(

  75. 17A1 je..skrg 21A1 pun ada hehehe…kecoh…xde jeles pun ngan anak makcik tu…last2 jadi doctor je pun…lain la 17A1 jadi PM ke..pengerusi petronas ke…diaorg semua tu gaji juta2 sebulan..xde pun 17A1 … kecoh je lebih :D ..pandai pun kalo agama x jaga 17A1 tu xde makna nya :) … dia ni xleh di jadikan contoh da…. rosak

  76. sapa yang belajar dengan nur amalina tahulah siapa nur amalina. Dari pakaian memang itulah dia orangnya. Mugkin tak lam lagi jadi “sofeah” nauzubillah. Bila agama tak ada cam tulah jadinya. Cuba surah dia mengaji al-quran . entah-entah Alif ba ta pun tak kenal ?

  77. apela nk di banggakan sgt belajo smpi oversea..b’syukurlah di anugerahkan akal & fikiran..sebaik2nya di manfaatkan dgn ilmu agama..( memandangkan dunia akhir zmn )…kalo kita mati 1ari nti..bukan 17A1 yg di nilai oleh Allah..amalan kita yg penting…pelajaran tetap penting tp didikan agama is no.1…kalo belajar jew cerdik tp jahil dlm agama…xguna gak..biarlah 2-2 seimbang..ermm..skadar renungan..

    • 2 laa….ingat nak masuk kubur nanti…dgn 17 a 1 2 la dah lepaih kubuq dah!!!bodoh la dia ni…harap pandai dri segi akademi..tpi fail dri segi akhlak…out of list pelajar cemerlang…pelajar melingkup nama malaysia ada laa..

  78. baru jap tadi baca kat newspaper, mak dia ckp, baju tu dia beli sendiri tau..saya nak gelak jer, okay makcik baju makcik beli, how about those trousers yang sungguh sentap itu?? mak cik beli utk amalina jugak ker? pergh hebat kau makcik kasi amalina pakai seluar gitu..

  79. sebagai mak, cikgu lak tu, x akan lah galak anak jd mcm tu,kita ni agama islam ,kalau saya la malu jadi mcm tu….lainlah kalau dah nasihat pun x dengar ,ditegur melawan ,x bole wat ape……

  80. ada org cemburu dengan kejayaan anak saya….. emmm tu ayat mak dier…. secara peribadi saya tak cemburu… saya bangga ada anak melayu yang genius… cuma saya terkejut jer… budak genius nie leh jadi camtu…. tgk dier peluk mat salleh tuuu…. tgn bawah dier tu pegang mana… hilang rasa malu… dulu bertatasusila…. sekarang sila buka… sila tanggal.. sila peluk… emmmmmmmmm kesiannnn…

  81. kalau ye pun tu gambar lama,kenapa perlu tayang kt fb.dah tahu lama,kisah silam keape,janganlah uploadkat fb.gambar tudahla xtutup aurat..hmmm..xpaham2..memang bahayalah kalau berada kat luar negara,dan iman xcukup kuat..Bila akhlak orang berubah walaupun akakdemik mantap mane pon,tetap bagi pandangan yang buru,sebab dikan orang Islam..-)

  82. Laa korang ni…apa kena mengena dia mengharumkan nama dengan bukak tudung…mmg la salah…mmg la berdosa…tp korang dok mengaibkan dia ni tak berdosa…baik la korang berdoa dia menginsafi apa yg dia buat..at least dia still good in her studies..bukan nye pegi melacur ke apa…nauzubillah..

  83. INI LAH UJIAN ALLAH S.W.T….DI SEBALIK KELEBIHAN ADA JUGA KEKURANGAN…KENA MUHASABAH DIRI..JADI KAN AGAMA SEBAGAI PANDUAN..INSYAALLAH X SESAT JALAN….AMIN!!!

  84. Mendongak Langit

    Assalamualaikum.. kehadapan kak amalina, saya merupakan salah seorang peminat akak. kejayaan akak dalam spm betul2 menjadi isnspirasi buat saya untuk terus berjaya dalam spm. akak menjadi idola saya. sungguh!!.

    akak tahu tak, bila saya dapat tahu berita ni, saya menangis kak. saya tak sangka orang yang saya sanjung selama ni menghancurkan hati saya. saya tak boleh terima kak. saya tak tahu nak mengadu kat siapa.

    kat luar sana ramai lagi peminat akak. saya minta tolong kak, kembali ke pangkal jalan. jangan hancurkan hati kami ni. semua orang ada buat silap, tetapi peluang untuk memperbetulkan diri masih ada kak. bila saya tulis ni saya menangis kak. kalau akak baca ni, akak mesti percaya yang Allah masih sayangkan akak. saya doakan yang terbaik untuk akak.

    semoga akak terus sukses, dan sentiasa dalam redhaNya. jangan lewat untuk bertaubat kak. malaysians love u. sob3..

  85. emmm…. ramai yang gie sana jadi camni…sebelum pegi semua tutup … lau iman tak kuat terkena la kejutan budaya… buka sana situ…. belajar pandai pon lau jadi camni…. bebas pergaulannnya…. emmm semoga di beri hidayah laa…

  86. Mak Amalina nak cover…tutup sana bukak sini maknanya…die sebagai ibu yg menggalakkan anak die pakai baju tidak menutup aurat…tidak membawa imej Islam dan Malaysia yg sebenarnya..melanggar hukum syarak

  87. Ni kes berat selepas kes sufiah yusuf . Harap bank negara buat siasatan terhadap melayu ni sekor … kasihan seorang anak cikgu nie… hehe, walaupun sy x sebijak seperti dia tpi sy bersyukur kerana diberi didikan agama yg sempurna oleh ibubapa sy. Terang lagi bersuluh masih nk menafikan ke? dari segi perwatakan dlm gmbar sudah pasti semua org akan beranggapan anak puan seorang yg liar… Terimalah hakikat bahawa kini anak puan sudah terpinggir dari asal usul, agama dan bangsaNya. Diamana perginya ikrar kita kepada negara? “Kesopanan dan kesusilaan”? Kasihan kerana kini dia sudah lupa… Smoga Allah swt berikan hidayah kepadanya. Wallahualam.(Petikan ayat dari hamba allah) …. Tengok bukan main berpelukan dgn mat saleh . Adahkah itu bf dia ? muhrim ke ?

    • nak wat mcm mane dah mak yg ajar mcm tu…..cikgu ajar anak jd seksi melayu lak tu islam….

    • sorry…. Saudara cukup didikan agama. Tahniah! Tapi manusia kita tak guna ‘ekor’ kot… Bahasa kita pun boleh menunjukkan siapa kita, bukan hanya dari pakaian…

  88. mak dia mcm mengizinkan je dia seksi and berubah dari baik tutup aurat smpai dedah aurat tu, seksi pulak lagi. alasan ssetengah org yg ckp “biarlah dia seksi, Aasalksn dia pndai, harumkan nama Malaysia”. itu tak relevan. itu ayat org bodoh :)

  89. Sudah maju ya…? Si budak Amalina ni sudah maju dalam hidupnya…. Walau apa pun, buat lauk boleh & goreng pun sodap!

  90. Huhuu mak nak cover line! Ada gak cam gini yek

  91. sebenarnya diri kita pun boleh bertukar 360 degree kalau Allah mahu dan Amalina boleh bertukar balik 360 degree semula utk jadi baik. Semua kerja Allah. Kita banyaklah berdoa. Doa masnun yang di ajar : “Ya Muqallibal Qulub, thabbit qulubana ala dinik wa ala too atik”

  92. “Mungkin ada orang cemburu dengan kejayaan anak saya selama ini,”huhuhu..eye ke mak?

  93. bersama-sama lah kita berdoa yg baik2 ajer buat Amelina kerana para ibu bapa d Malaysia ni masing2 ada anak, kita tak tahu apakah bentuk ujian buat anak2 kita nanti, setakat ujian upsr, pmr, spm, stpm n sbgnya tu dh boleh agak..tp ujian Allah very subjektif. Moga Allah masih memayungi kita dgn limpahan Taufik & HidayahNya.

  94. Yg sedihnya seorang ibu yg berpelajaran membuat statement yg b@#$^ mcm tu…kesian..yg dibincangkan disini bukan soal study tapi soal gambar tersebut..

  95. mcm babyla plak kan..emak yg belikan baju..huhu…apa pun harap balik ke pangkal jalan..dgn imej yg lebih sopan..

  96. tu la..mak bpk tgk result je.. sbnrnye result tu xde kaitan sgt dgn kehidupan..hidup kenelah sederhana..jgn leka sgt dgn nombor yg xde erti sgt tu…manusia lebih dari sekadar nombor..

    • setuju.. tapi itula hakikat kehidupan sekarang ni yg pentingkan material dan status.. padahal cara hidup islam tu la yg patut diutamakan dalam segala hal.. sepatutnya kena back to basic dan amalkan wasatiah dlm kehidupan.. nasihat ni untuk diri aku jugak sebenarnya..

  97. malunya dengar pengakuan mak dia…cam bangga n hal kecik je apa yg di perkatakan…inilah islam..sebab tu anak2 mudah hanyut ..kita sbg ibubapa menghalal kan apa yg haram…

  98. Sebenarnya dah lama tak pernah ambik tahu pasal si brilliant sorang ni. History Maker tu. Sampai ada profile kat Wikipedia tu…

    Tergezut … rupanya bila duk lon-don ni kena kejutan elektrik rupanya – eh silap, kejutan budaya (kot ?)

    Hanya empunya diri yg tahu apa yg diingini buat diri dan keluarganya … kita takat boleh tengok dan Doakan yg baik2 … (semoga dia tak buat satu sejarah lain yg pelik2 pulak) mudahan …

  99. salam..
    ermm..koi masih berharap
    itu bukan gambar Nur Amelina..
    kesian mak ayah dia pula
    bila memikirkan kecoh satu
    Malaya nih..

    • salah dia juga..coz sebar gambar2 mcm tu.
      hahahaha kan dia harapan bangsa tanah air negara tercinta malaysia..
      Kotoh!

  100. Die memang free hair sebelum pg UK, perangai pun boleh tahan kat skola dulu..bukan seperti yang dilaporkan dalam berita.
    Die pakai tudung pun sbb, skola kat johor wajib pakai tudung..dah lama die mcm nih..hehe..gambar nih antara yang paling sopan

    • NI antara paling sopan?? WOW!

    • btul tuh..die idola budak sekolah…tpi bile jd cam tu….jd kecewa mendengarnya..apetah lagi mak die sendiri tak menafikan nya mmg itu gambar anak die…

    • U all ni jealous dia pandai, cantik, dapat biasiswa, dapat belajar d UK. Melayu memang suka cemburu.

      • Uih…cemburu?. If dengan org mcm ni, tak da maknanya nak cemburu. Biarlah dia pandai ke, cantik ke, tapi kalau dah sampai mengaibkan diri sendiri dan mak dia, U rasa?????. Bila org bagi pendapat or meluahkan rasa, adakah semua itu dipanggil cemburu????

      • muka cam beruk xde makna nye nak cemburu..

        • buat hapa nak cemburu.bgus lg hidup mcm tu rupa.hahaha kili ! kotoh!

          • eerrkkkk….cemburu…???? sabor jer lar…apa punya takdak akai si ISKANDAR ni nye statement….tak skolah kot die ni…

      • cantik?? biasiswa?? cteknya minda iskandar.. boley bw msuk kubur ke biasiswa 2? smpai ke kubur ke muka tu? mcm mne cntik pun makan dek ulat juga nnty… sme la u 2 pun.. siap bela lg.. x luak pun dgn biasiswa2 tu smua..

  101. astaghfirullahal ‘azim…nauzubillah minzalik… :(

    • ni lagi sorg bagsat pada negara dan agama…..ckp pandai tapi tau ke ape makne tu sume

      • ko ni org istighfar pon ko ckp mcm tu? pelik la. salah ke istighfar?

        • punya lh teruk…
          hm..xda otak lgsung oh.
          ngucap pun slh.
          eish2..

        • badboyz: ni sorang lg mangkuk hayun…ko nk jadi kafir ke aper…org tegur baik2 kat amalina tue…yang ko bela tak tentu pasal naper…org berisghtifar tu ko kata bangsat…aku igt ko nie jadi kayu neraka nie…..

      • Ko tue sial! akuh rase ar kan..kOnih btina ar! gaya jelez beckup seksi lebeyyyy!!!! slalunya golongan2 yg ‘m.cik2′ nie Over.. akuh x bjet kO laki ar Coz kOmen2 Ko sumer jelas mnunjukkan ko nih sbnrnya btina pakai nickname Ala2 Boyyy Konon..apsal?? Takut kene hentam kalo Ko ltak nickname girllllllllll sgtttttttt..ptuih! akuh rasa kO pun kener crmin diri sbb kO dgn minah tue SAMA!! Lebeyyyy!!

  102. yg u all ni sibuk sebar pic dia apsal? ska sgt aibkan org.. apa yg pntg mari kita sama2 doakan dia..

  103. macam misz nina kan? haha.. tapi lawa jugak la dia dalam ni.. ade orang cakap edit.. tapi aku tak rasa macam edit pun

  104. wah… dah vogue skarang ni eh? kesian dia ni, nak gak merasa pakai seksi meksi.. hehehhe.. balk malaysia nanti, dia insaf, for sure ramai yg maafkan dan terima dia balik.. tengok je la… so typical.. lagi pun she’s not the only one yg belajar kat luar negara jadi camni.. kwn2 aku blaja kat sana rata2 jadi camni laa.. up-to-date la katakan. hihihihi.

    • kalu org biasa2 je buat gini
      ok je kot, tapi sbb dia ni bawak nama negara dan harapan rakyat Malaysia tu yg org ambik peduli sgt… :-)
      auc dot com recently posted…Jom Jadi Rakan Niaga eQurbanMy Profile

    • kwn2 ak yang blaja kt overc smua nye makin alim..dr seseksi2 alam, trus btudung..sopan je cakap..its depends kot..

    • Jangan nak kata orang sangat. Kat masjid, kasut kita pun boleh dicuri. Kat kawasan penoreka Felda ramai pencuri buah sawit, pencuri lembu dan penagih dadah. Semuanya anak ornag yg kononnya orang alim.

      Pegawai-pegawai kerajaan yang makan rasuah dari peniaga Cina semua orang Melayu Islam yg tak tinggal sembahyang.

      • Maafla en iskandar..berdosa besar tau bila kita yg sememangmya Islam tp mengeluarkan kata2 “smyg pn jht jugak, yg x pakai tdung pn lg baikla dr bdk bertutup litup tu” (contoh yg selalu kita dengar zmn skrg ni)..

        Sejahat-jahat pencuri ialah orang yang mencuri dalam solat. Sahabat bertanya:Bagaimana dia mencuri di dalam solatnya? Nabi s.a.w. menjawab: Dia tiada menyempurnakan rukuknya dan sujudnya.
        (H.R. Ahmad , At Thabarani dan Ibnu Khuzaimah dalam sahihnya dari Ibnu Qatadah)… Jadi org yg bersolat x semestinya confirm jadi baik.. tapi org yg baik confirm akan solat sebaik2nya..

        Saudara kena ingat kalau ada org solat x tinggal tp masih jahat itu tandanya solat mereka perlu diperbaiki lagi kerana solat yang betul akan melindungi kita dari berbuat perkara x baik dan disebabkan itulah islam wajibkan solat ke atas kita supaya kita jd org baik2.. baik dengan sesama makhluk dan juga baik pada Allah ta’ala dengan ikut segala perintahNya n tinggalkan segala laranganNya spt x solat, x brtudung, x tutup aurat, solat x tinggal tp x pernah solat dgn sebaik2nya..

        ingat: x smyg/x ttp aurat dsbnya tp baik gila dgn org sekeliling, tetap neraka tempat dia.. sama jugak org yg alim gila, smyg x tggal tapi jahat dgn masyarakat, sepak terajang binatang sesuka hati PUN XKAN KE SYURGA..

        Kes adik Amalina ni mmg patut kita sebagai umat islam yg baik kena peka dengan isu ini dan mmg wajib kita menegur dia secara baik.. Jgn terlalu kejar duniawi sampai membelakangkan ‘life style’ kita kat akhirat nanti.. Wallahua’lam…

  105. Ramai yang jadi macam ni bila belajar di UK, kenapa ya?

  106. Kenyit mata kat Amalina..

  107. Salam kita doakan beliau tidak seumpama itu….
    akuanakpahang recently posted…FAKTA UNIK DAN MENARIK MENGENAI AGAMA "ISLAM"My Profile

    • walau pun nak menutup keaiban anaknya ..Ibu Amalian terpaksa mengaku die yg beli pakaian itu..disini ..sikap dan pendirian ibu Amalian jugak tak berunsur islan sebenar kerana menggalakkan anak perempuannya memakai pakai yg tidak menutup aurat dan tidak berunsurkan islam yg sebenar di segi syarak…nak tutup san terbuka sini…

      • sy setuju,if emaknya sendiri yg belikan so mmg dah hancur la sbb emak sendiri galakkan anak jadi mcm tu..mmm :(

      • U all ni ingat u alim sangat ke??? Tengok diri sendiri dulu, ooi.

        • Tak perlu nak jadi “Alim Sangat” untuk membezakan mana baik mana buruk….

          • bukan alim tpi teguran untuk berubah ,,,,kadang kit lupa yg kt tersesat dri ladasan yg sebenar

          • bukan masalah ALIM, masalah dosa pun sme.. bnda dah trg2 salah kn.. x ckup dgn tu, ade plak yg menyokong.. to ibu amalina… kebijaksanaan 2 boley bhgiakan kita ke 2 cbang.. duniawi dan akhirat… smua tu pnjman jer. untuk duniawi, dier dah pun bhgia.. sbg ibu , anda dah brjaya bwa dier menjadi seorang yg berjaya di dunia. Jadilah kamu ibu yang TERBAIK.. bimbinglah dier. semoga dier juga berjaya di AKHIRAT… dunia ni pinjaman jer.. alangkah lebih baik klau anda belikan baju yg lebih sopan.. insyaALLAH, anda pun trut dpt phala.. kalau mcm gitu yg anda tentukan… adakah anda sggup mnanggung dosa beliau.. manusia tak lari dari kesilapan, yg penting kembali ke pangkal jln.. bimbinglah dia… saya mendoakan anda berjaya dr dunia hingga akhirat

        • Takkan nak tunggu alim baru lih negur. Yang tau sesikit dari orang alim … ustaz ustaz … ceramah2 … tazkirah .. sesampaikan laaa. At least sesame beringat.

        • xdak sapa ckap diri dia alim kat sini la bahlol.org nk tegoq sdara seagama,tp ngan org mcm ang yg sempit pmikiran, satu qeja pon xjadi…org mcm ang la dok jd sebab org len tros hanyut ,rosak..sedaq la skit

        • ko xpyh nak bajet u all sgt iskandar..geli siak!!!

        • bukan nak tunjuk alim..tapi kalo ada sejuta orang mcm ko nie..hancurlah malaysia..biarkan maksiat sana sini..xkan nak tegur pown xlew..mybe kalo ko ada adik belajar kat overseas 2 ko suka kan dia pelik sana sini ngan mat salleh..betul2 lahabau lah ko nie..sbnrnya ko lebih suka tgk anak bangsa ko sendiri hancur..

      • Mak dia yg beli baju2 tu? Sangaaaaat x logik. Ade ke mak yg beli bj seksi mcm tu utk ank dara dia?Kot ye pun nak cover anak, buat la statement yg logik skit..nama je ckgu. Ntahapehape je…

        • kalau 17A1 pun boleh jadi mcm ni.. yg paling berkualti dikalangan rakyat malaysia pun boleh tersasar….amat menyedihkan..patut jadi contoh pada adik adik…org melayu mmg mcm tu…cepat lupa identiti..byk kisah dah berlaku..kisah wanita melayu dilombok salah satu nya

        • biasa la, mak dia kan ajar subjek Add Math, bukannya Pendikan Islam, tasawf..etc, sesuaila tu dgn statement back-up anak dia

        • aku simpati ngan mak dia..sbb sayang kan anak dia sanggup wat statement yG bukan2 untuk nak cover anak dia..jadi c anak yG genius patut pikir pngorbanan ibu dan perlu berubah..kesian dekat ibu yang menanggung malu dari seluruh rakyat malaysia..

      • mana ada mak yang suka anak dia pakai terdedah sana terdedah sini tambah2 lagi mak dia plak yang belikan, memang alasan yang tak boleh diterima akak.. rasanya mak dia langsung tak tahu ni tapi sebab nak tutup malu terpaksa cakap cani… kesian…

      • Nih. nak kecoh sangat pi la berdakwah kat semua orang kat shopping mall tu. Imagine half of your own country talking bad behind you. fuck you haters. period. suka sangat kan gang up on individuals?

        buat malu la jadi melayu.

        • xsalah kan kita nie orang islam nak sama tegur menegur..dulu masa dia dapat 17A..kita suma bangga sbb dapat pelajar genius seperti amalina..so dia jangan lah hampakan harapan rakyat malaysia kat dia..bila kita tegur 2 tandanya kita masih amik berat kat dia dan masih sayang kat dia..xkan nak biar dia ikot suka dia sampai dia hanyut tersasar jauh dari agama..

      • kau ni bajet ko baik sngt la, xpayah nk mengata kt orng la, nnt jdi kt ank kau plak, klaw Allah S.W.T perkenan, baru kau rase, apa yg mak dy rase…

    • …masih ingat tak semua, siapakah idola Amelina?…macam tak percaya apabila dulu (2005) dia memberitahu idola dia ialah Matma ghandi. maka tak terkejut jika dia berubah sedemikian!!

      • idola dh bertukar kot sejak duk tempat orang,mesti avril jadi idola dia sekarang…mmlukan malaysia n islam…cerdik dalam pelajaran tpi jahil dalam agama xgne jgk…khidupan dnia mnentukan nsib d akhirat

      • ekeleh brader,takat dia sbot mahatma gandhi tu biasala..aku pon admire jgk kat mahatma gandhi.ni psai iman xtgoh la brader..serious skit brader

      • LOL bodoh nya engkau. kau ingat orang ikut ghandi sebab religion ka? ghandi is a symbol of PEACE. Dia pakai seksi sebab ikot ghandi? bodo gile babi.

        and please, bejuta orang pegi overseas jadi mcm ni. kenapa nak kecoh2 pasal amalina ni?

    • U all Melayu ni suka cemburu. Jealous dia dapat belajar kat UK, ada bf Mat Salleh, ada biasiswa dan dia lebih pandai dari awak.

      • bukan cemburu tpi kecewa dan sedih bangsa melayu n harapan negara hancur mcm tu ….

        • sembang pandai la bert…korg pon bukanya bagus sgt la nak sedih bagai…ko bukan pencinta bangsa tapi ko tu bangsat pada bangsa sendiri

        • jadi macam mana actually? huh? gadis2 kat malaysia ni semua pakai purdah ka? open your eyes lah.

          dia still lagi pandai dari half of malaysian population. korang ade belajar medic overseas? ade offered pharmacy degree 1 year?

          sedar keadaan dulu sebelum nak kritik.

          shes not THAT bad. ramai lagi orang teruk.

          • so, org camni mmg bijak, bersyukur ada muslimah camni, nnti hbis blajar dpt berbkti kpd negara……….ehem..tunggujelah org camni tua dan sedar kecantikan tu sementara, then baru insaf nak bertaubat (itupun kalu sempat)

          • nie jugak satu nie..lahabau juga..bukannya nak jeles lah..
            kalo degree dah 1 year pown leh dapat..nie dah 8 taun dah..mana bukti kelulusan dia belajar kat luar negara 2..xkan belajar sampai bertahun2..and then 1 lagi..bukan nak jeolous tapi dia belajar kt overseas 2 guna duit sapa..duit rakyat..cuba lah pikir sikit..kita nie kalo nak berubah..biar lah berubah ke arah kebaikan..

      • alo tambi …. aneee ada fikir ka … wa tarak jealous laa u budak …. wa respect itu budak punya otak juga …. baik punya otak tapi letak dekat lutuk itu macam ….tarak guna itu otak baik ….. itu 30A kalau otak letak itu kepala lutuk baik lebih baik itu budak dapat 30E tapi letak tas sekali … itu budak ingat sama tuhan allah lebih laaa

        • Dulu die blaja atas usha die sendiri,die pergi sekolah pon atas duit mak bapak die,then mak die ckp pun dah terang n jelas beliau yg membelikan pakian tersebut….so bagi aku lah buat apa kita nak sibok2 hal die,die pon tak pernah nak mempersoalkan hidup korang….mmg lah sbgai umat islam kita nasiha menasiahti tapi korang dah tgok diri korang ke sebelum nak mengata orang….sedar dir sikit….asal ada benda panas je korang mula lah melalak mcm tak de otak…terima kasih

          • abes tu ko nak tengok umat islam hancur macam ni? kau sanggup?yahudi tiap taon develop teknologi perang baru nak serang umat islam. israel dalang n amerika kuli dia. jews n christian. tapi diorang takleh nak bunuh semua umat islam tapi diorang boleh pesongkan umat islam. AKU BUKAN USTAZ. TAPI AKU UMAT ISLAM!!! aku tak jeles kalau dia nak murtad pon ekot dia, tapi selagi dia umat islam tu yang wt aku xselesa ngn perangai camtu. n buat ape nak jeles. tu kepandaian dia. kelebihan dia. org lain pun ada kelebihan yang dia tak ada. so aku tak jeles even aku plik mcmane dia ley jadi pndai mcm tu sbb aku pon nk jadi pandai mcm dia. harap dia brubah dengan segera la.

          • Sbb siBadboyz tinggal atas pokok dan belajar bawah meja. Sbb tu dia bagi komen camtu. Hehe

          • mmg real badboyz r..haha(agk r nk 2lis 2)

          • lol. dia sorang dari bejuta orang islam.
            dia pakai baju cani boleh rosak satu umat ka?

            nih, dari dok gang up on sorang minah ni ja. baik hang pi tengok orang melayu kat shopping mall kat Malaysia.

          • dy mmg blajar atas ushe sendiri…tp lau ALLAH xbg klebihan kt dy…xdpt 17A…dy g skolah gune duit mak bpak dy..duit/rezeki 2 diberi oleh ALLAH…cemerlang di dunia blum tentu jaminan cemerlang di akhirat…ape2 pon berdoa agr dy dpt hidayah…nobody perfect…ney sume untuk menguji iman dy…ujian dunia dy cemerlang…so xmustahil dy lulus ujian akhirat lau dy boleh berubah jadi yg lebih baik…nak gerakkan bijik mata sendiri pon xleh lau ALLAH xberkehendakkan sebegitu…. :-)

        • saya baaanyak setuju sama u lah tambi..keep it up..

      • hahahha…cemburu pakwe mat salleh? takpelah, saya dah 5 tahun duduk dengan mat salleh. tak payah nak dibanggakan sangat. saya rasa awak ni melayu kolot, duduk dalam circle kecik, sebab tu fikiran asyik pikir cemburu. melayu macam awak nilah yg hancur. pikirlah baik buruk bila kita mengaku kita sebenarnya seorang islam. dont get me wrong, im open in my thinking and im exposed to everything that is much worse, but when it comes to islam, there should be no compromise. think about it bro.

        • btol lar kte skang ni dlm dunia akhir zaman,,dajal da nk kuar atau myb nk kuar..brtaubatla saudara2ku,,,Allahuakbar!!

          • setuju yang:
            kita adalah khalifah allah
            kita perlu saling berpesan2 kepada kebaikan dan kesabaran
            membenci sebarang bentuk maksiat
            perlunya kepada berpakaian patuh syariah
            sedar kesilapan diri dan bertaubat
            mengejar kejayaan dunia dan akhirat
            matlamat tidak menghalalkan cara

      • oi. mat salleh tu sapa? nak cemburu? takyah la wei. sejahat2 bangsa mcm tu takyah nak cemburu. takdak org nak cemburu pon sebenarnya. dan aku yakin ko yg sebenarnya nak sangat jadi mcm amalina tu. ade gf mat salleh. ko tau mat salleh anggap org melayu ni apa? diaorg cakap org melayu anggap mat saleh mcm tuhan. pantang ada mat salleh dalam 1 syarikat, dalam 1 organisasi, dalam 1 team, dah nak bangga2. npe? sbb diorang tu ARROGANT. so takyah la nak cakap org len cemburu kat amalina tu. srius takdak org nak jeles la. ko je kot yg nak idop mcm dia tu. kepada ISKANDAR.

        • agak2 la kan nak masukkan isu2 sensitif pasal agama lain. bukan semua kristian jahat. mcm islam, kristian pun galakkan umatnya berbuat baik. tp manusia bukan sempurna, tiada yg lari drpd buat dosa. mgkn harini kau 10kali baik dr aku, tp ntah besok mcmana pula kan. siapa tahu? hati jangan busuk la kawan. we all make mistake. perkara yg paling baik kita boleh buat doa utk diri sendiri, smua n to her, amalina to repent and change for good. salam damai.

          • betol gak uh..tapi dia tak bangkitkan pasal agama..dia bangkitkan pasal bangsa..mmg kebanyakan bangsa inggeris mcm tu,.amerika, british..mmg ada sifat tu pada diorang..so wat pe kta nak sokong diorang..nak maju, ambil yang baik tinggalkan yang buruk..amalina tu ambik yang mana??

      • haha..(sinis)\

      • bukan cemburu bro…inilah produk yg terbaik from malaysia …dok peluk peluk bukan mahram tak haram ker…jadi lah contoh yg baik …pada generasi baru…

        • org len pun ade gak belajo oversea… xsume kene ubah pun.. ubah sikit2 dah lerr… dah lebih dr minah salleh plak nmpknye…. opss
          (dugaan utk die tu sebenarnye)

      • ang ni gaya ckap mcm mamat gay ja.xdak sapa jealous la woi.takat p uk tu rmai dah p uk n lg rmai org lg pandai pada amalina ni.ang tu yg bongok.dah amalina tu jd mcm ni,kta kna la pbetoi.apala ang ni..org strive nk tolong sedara seagama,ang bole ckap cmni..bodoh ang ni

      • cuba adik ko yang sambung belajar kat overseas pastu dia brubah jadi mcm 2..peluk sana sini lelaki mat salleh..mesti ko suka an..?
        kita pown dah taw sifat lelaki mat salleh nie mcm mana..bila dah peluk..nak lah seks..
        apa lahabau lah kepala ko nie..

    • The worst sinners are the ones who spend their time talking about the sins of others

      • xder r jeles………sebab amalina merupekan ikon utk dax2 spm…..tapi law mcm nie lah gayanya…camner nak membentuk ikon2 yg lebih baik…. nanti semua orang dew ilmu..berjaya…tapi xder agame…….just lihat kat kes baru2 nie jelah…pasal lelaki yg kahwin lelaki mat saleh tu…die cakap die still islam tapi kenyataannye??? oh no…berilmu tapi bodoh tu tetap je ade……….. so hpe lah..yang nur amlina akan berubah….nak membentuk yg lain menjadi lebih baik……kiter perlu membentuk orang YANG MENJADI IKON NEGARE tu dulu…pahtu baru anak-anak2 ikan yg duk at shopping complex tu pulak……that’s de truth….orang skunk JAHIL AGAME…… bukan aqu nak cakap lah……aq xcakap yang aku nie baik..tapi same-same lah kiter berubah jadi lebih baik…aku just ingatkan…..aku bangge bile nur amalina tu menjadi harapan negare..tapi…jgnlah mcm nie…is tak bagus….kalaw die berjaya n tak jadi tumpuan pihak media takpe…aku pon xnak layan….korunk semua nie hampeh lah

      • the worst sinners are those who commit it openly, and proudly.

    • manusia cepat berubah…

    • apa la kejadahnya mak dia nie suh anak pakai seksi2…. bek suh anak jadi peacur lg bek… belajar pandai2 tp mak bapak otak bangang… dulu pakai sngt tudung… la tak pakai…. jenis org kelantan lupa daratan…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge

%d bloggers like this: