Home » INFORMASI » Indeks Pencemaran Udara (IPU) Terkini, 26/6/2013

Indeks Pencemaran Udara (IPU) Terkini, 26/6/2013

Alhamdulillah nampaknya kawasan yang  dilanda jerebu teruk sebelum ini telah menunjukkan Indeks Pencemaran Udara (IPU) terkini turun disebabkan hujan di beberapa kawasan yang terlibat. Sekarang ketika entri ini ditulis hujan sedang membasahi bumi Kuantan. Alhamdulillah.

Berikut adalah Indeks Pencemaran Udara (IPU) Terkini, 26/6/2013. Mungkin hari ni last cerita bab jerebu ni. Sebabnya semua kawasan dikatakan hampir pulih seperti sediakala.

7.00 am

API

Status

Areas

%

0-50 Good 4 8%
51-100 Moderate 35 67%
101-200 Unhealthy 13 25%
201-300 Very Unhealthy 0 0%
>301 Hazardous 0 0%

Bacaan Indeks Pencemaran Udara Setiap Jam 7.00 am hingga 11.00 am tadi.

NEGERI / STATE KAWASAN/AREA MASA/TIME
07:00AM
MASA/TIME
08:00AM
MASA/TIME
09:00AM
MASA/TIME
10:00AM
MASA/TIME
11:00AM
Johor Kota Tinggi 73* 74* 74* 74* 75*
Johor Larkin Lama 66* 66* 65* 65* 65*
Johor Muar 70* 69* 68* 68* 67*
Johor Pasir Gudang 60* 60* 61* 61* 61*
Kedah Alor Setar 57* 57* 57* 57* 56*
Kedah Bakar Arang, Sg. Petani 66* 65* 65* 64* 63*
Kedah Langkawi 50* 50* 50* 50* 49*
Kelantan SMK Tanjung Chat, Kota Bharu 81* 80* 78* 77* 76*
Kelantan Tanah Merah 75* 74* 72* 70* 69*
Melaka Bandaraya Melaka 93* 91* 90* 90* 91*
Melaka Bukit Rambai 111* 110* 108* 107* 109*
Negeri Sembilan Nilai 148* 151* 151* 150* 156*
Negeri Sembilan Port Dickson 105* 104* 103* 102* 101*
Negeri Sembilan Seremban 118* 118* 118* 118* 118*
Pahang Balok Baru, Kuantan 74* 74* 73* 72* 72*
Pahang Indera Mahkota, Kuantan 65* 64* 63* 62* 62*
Pahang Jerantut 82* 80* 77* 75* 72*
Perak Jalan Tasek, Ipoh 99* 95* 92* 88* 86*
Perak Kg. Air Putih, Taiping 78* 74* 70* 67* 64*
Perak S K Jalan Pegoh, Ipoh 118* 115* 111* 108* 104*
Perak Seri Manjung 137* 127* 119* 115* 110*
Perak Tanjung Malim 110* 106* 103* 100* 96*
Perlis Kangar 62* 62* 61* 59* 58*
Pulau Pinang Perai 60* 57* 57* 57* 57*
Pulau Pinang Seberang Jaya 2, Perai 62* 61* 60* 61* 62*
Pulau Pinang USM 62* 61* 60* 60* 60*
Sabah Keningau 54* 53* 53* 52* 52*
Sabah Kota Kinabalu 67* 67* 66* 66* 65*
Sabah Sandakan 55* 56* 55* 55* 55*
Sabah Tawau 39* 39* 40* 40* 41*
Sarawak Bintulu 57* 59* 61* 62* 62*
Sarawak ILP Miri 65* 64* 63* 63* 63*
Sarawak Kapit 44* 44* 44* 44* 44*
Sarawak Kuching 51* 52* 53* 53* 53*
Sarawak Limbang 43* 42* 42* 42* 42*
Sarawak Miri 69* 69* 68* 67* #
Sarawak Samarahan 56* 56* 57* 56* 57*
Sarawak Sarikei 63* 61* 60* 60* 60*
Sarawak Sibu 74* 72* 73* 71* 71*
Sarawak Sri Aman 65* 64* 63* 62* 62*
Selangor Banting 114* 110* 107* 106* 105*
Selangor Kuala Selangor 134* 130* 126* 122* 118*
Selangor Pelabuhan Kelang 140* 129* 123* 120* 117*
Selangor Petaling Jaya 111* 108* 105* 102* 99*
Selangor Shah Alam 118* 113* 107* 102* 98*
Terengganu Kemaman 88* 88* 87* 86* 86*
Terengganu Kuala Terengganu 85* 85* 84* 83* 82*
Terengganu Paka 71* 71* 70* 70* 69*
Wilayah Persekutuan Batu Muda,Kuala Lumpur 100* 97* 94* 91* 89*
Wilayah Persekutuan Cheras,Kuala Lumpur 98* 94* 92* 89* 86*
Wilayah Persekutuan Labuan 63* 63* 63* 63* #
Wilayah Persekutuan Putrajaya 112* 109* 106* 102* 100*

Sumber

Alhamdulillah nampaknya kawasan yang  dilanda jerebu teruk sebelum ini telah menunjukkan Indeks Pencemaran Udara (IPU) terkini turun disebabkan hujan di beberapa kawasan yang terlibat. Sekarang ketika entri ini ditulis hujan sedang membasahi bumi Kuantan. Alhamdulillah. Berikut adalah Indeks Pencemaran Udara (IPU) Terkini, 26/6/2013. Mungkin hari ni last cerita bab jerebu ni. Sebabnya semua kawasan dikatakan hampir pulih seperti sediakala. 7.00 am API Status Areas % 0-50 Good 4 8% 51-100 Moderate 35 67% 101-200 Unhealthy 13 25% 201-300 Very Unhealthy 0 0% >301 Hazardous 0 0% Bacaan Indeks Pencemaran Udara Setiap Jam 7.00 am hingga 11.00 am tadi. NEGERI / STATE KAWASAN/AREA…

Review Overview

Ok dah
Ada lagi sikit-sikit
Jerebu lagi

Pulih

Summary : Bagaimanakah keadaan indeks IPU ditempat anda sekarang?

User Rating: 4.9 ( 1 votes)
72

About Tok Puteh

Terima kasih atas kunjugan anda ke blog Anak Ulu Cheka (AUC) ni. Admin blogger separuh masa di blog anakulucheka.com ni. Blog "Meraban Tapi Berinformasi". Semoga blog ini dapat memberi sedikit manfaat untuk dikongsikan bersama. Jom bersama AUC di Google Plus.

5 comments

  1. kalau tempat yang ada hujan ..masalah jerebu akan berkurangan..
    kakiblog recently posted…Blogger Dan Mesin Penjawab Email Automatik TempatanMy Profile

  2. dekat sini juga ada sedikit hujan malam tadi
    alhamdulillah, hari ni nampak sedikit cerah
    TehR recently posted…Selepas Tamat Belajar Nak Buat ApaMy Profile

  3. Rasa macam nak lari ke Langkawi sekarang ni..
    anif recently posted…Tolong Jangan Pijak – Wordless Wednesday #84My Profile

  4. perak sdg Unhealthy uh…anak tetap gak sekolah sebab tak terima berita apa2 dari tv atau dari pengetua sekolah taskanya
    suri recently posted…Kabus-Kabus JerebuMy Profile


  5. Twitter:
    ALhamdulillah..kat jerteh pun semalam hujan juga..syukur..semog keadaan akan pulih sperti biasa..aminnn
    Hafizul recently posted…Wordless Wednesday #57 – Perfume Cahaya CintaMy Profile

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge