Malaysia Best Blog 2015
5
Permulaan yang baik untuk tahun 2015, apa tidaknya banyak contest blogger awal tahun ni. Semakin meriah dunia blogger sekarang. Terkini Contest SEO: Malaysia Best... 5 Malaysia Best Blog 2015

Permulaan yang baik untuk tahun 2015, apa tidaknya banyak contest blogger awal tahun ni. Semakin meriah dunia blogger sekarang. Terkini Contest SEO: Malaysia Best Blog 2015 anjuran Ohduit.com yang menawarkan hadiah yang paling lumayan untuk blogger setakat ini.

  • Tempat Pertama: RM1500
  • Tempat Kedua hingga ke Sepuluh : RM50


contest seo malaysia best blog 2015 malaysia best blog 2015 Malaysia Best Blog 2015 contest seo malaysia best blog 2015
 

Pasti Contest SEO Malaysia Best Blog 2015 ini akan mendapat sambutan, dan yang pastinya cabaran sengit bakal menanti peserta. Sebenarnya bukan hadiah sebagai sasaran, bagi saya ianya sebagai kayu pengukur sejauh mana blog kita berkuasa dalam permainan SEO sebegini. Contest sebeginilah menjadi medan terbaik untuk menguji dan mengkaji serta merealisasikan apa yang telah dipelajari sebelum ini.

Menjadi atau tidak SEO blog kita nanti, terpulang kepada ilmu, peluang dan rezeki anda untuk ‘MENJADI“. Sebenarnya masih terlalu awal untuk mencari blog mana yang terbaik untuk dinobatkan sebagai Malaysia Best Blog 2015 ni, baru awal tahun. Tak pe itu bukan persoalanya.

Persoalanya, dari sudut apakah hendak menilai sesebuah blog yang terbaik? adakah…

  • Ramainya pelawat
  • Loading blog yang laju
  • Penulisan gaya bahasa
  • Theme atau template blog cantik dan menarik
  • Para mengomenya ramai
  • Banyak mendapat tawaran iklan
  • Dapat jana pendapatan yang lumayan
  • Ranking PR yang tinggi
  • Ranking alexa yang semakin mengecil
  • Artikel sentiasa tersenarai di muka depan carian Google
  • Dan lain-lain

Mana pilihan anda untuk menilai sesebuah blog untuk Contest SEO Malaysia Best Blog 2015 ini?. Hmmm! susahkan nak cari blog yang betul-betul sempurna. Untuk contest SEO Malaysia Best Blog 2015 ini tiada kriteria yang ditetapkan oleh penganjur. Bagi saya sebenarnya ia bergantung pada penilaian masing-masing. Setiap orang ada cita rasanya dan lain orang cita rasanya. Jangan dipertikai setiap apa yang dipilih, itu pilihan dan hak masing-masing, pasti ada sebab tertentu ia menjadi pilihan.

Jom tengok cita rasa saya dalam menilai blog mana yang layak tersenarai dalam Malaysia Best Blog 2014.

1. Blog Akmar Omar

blog akma omar malaysia best blog 2015 Malaysia Best Blog 2015 blog akma omar

Siapa tak kenal blogger ini. Ratu contest menjadi gelaran. Setiap artikel blog ini amat menitik beratkan seni penulisan blog yang betul dan tepat. Setiap sudut penulisan dalam blog ini diambil kira. Disebabkan itu, apa saja contest yang disertai pasti hadiah dalam tangan.

 

2. Blog Denaihati

blog denaihati malaysia best blog 2015 Malaysia Best Blog 2015 blog denaihati

Hidupkan untuk Memberi: Tagline cukup sinonim dengan blog lejen ni. Blog yang banyak mengangkat nama-nama dan martabat blogger Malaysia. Banyak menganjurkan seminar dan contest yang besar untuk semua blogger bukan hanya di Malaysia malah luar negara. Tak salah kalau nak katakan, blog ini antara blog yang sentiasa memberi dan pelawat merasa apa yang diberikan itu.

3. Blog Zeo Unic

blog zeo unic malaysia best blog 2015 Malaysia Best Blog 2015 blog zeo unic

Blog ini antara mula-mula blog tempat saya mencari ilmu mengenai SEO. Kata bicara blog ini amat menawan hati, takala pertama kali membacanya. Bagi yang ingin mencari ilmu SEO, blog ini amat disarankan untuk anda membacanya. Menguasai tahta Affiliate IKR tahun 2014 lepas dengan menghasilkan lebih 80k hanya dengan berblog. Nak tau bagaimana ia menghasil pendapatan sebegitu? jom baca blog ni.

4. Blog Hasrul Hassan

blog hasrul hassan malaysia best blog 2015 Malaysia Best Blog 2015 blog hasrul hassan

Blog panduan untuk blogger yang menggunakan blogspot. Inilah tempatnya untuk anda belajar mengenai selok belok blogspot. Banyak artikel membicarakan SEO dalam blogspot. Anda kena geladah semuanya pasti anda akan dapat jawapan apa yang anda cari mengenai dunia SEO blogspot.

 

5. Blog Encik Titan

blog encik titan malaysia best blog 2015 Malaysia Best Blog 2015 blog encik titan

Antara blog lejen yang patut anda terjah dan baca apa isi kandunganya. Bagi saya blog ini antara yang wajib dibaca setiap hari. Kenapa? nak tau baca sendiri. Kalau blog ini tak hebat, masakan pemiliknya ada menerbitkan kitab SEO Merah Jambu. Kalau sesiapa nak belajar selok belok SEO Affiliate ni lah tempatnya. Tapi kena dapatkan Kitab SEO tersebut. Kalau sekadar baca blog ni, buat terliur je tengok income yang masuk sentiasa.

 

6. Blog Oh! duit

blog ohduit malaysia best blog 2015 Malaysia Best Blog 2015 blog ohduit

Antara blog yang telah wujud sejak tahun 2009 lagi. Penuh dengan pelbagai informasi mengenai bisnes online, kerjaya dan berita terkini. Banyak sumber mengenai SEO blog yang dikongsikan. Bila anda bertandang ke sini pasti banyak yang anda akan dapat dari apa yang di kongsikan. Blog ini juga merupakan penganjur Contest SEO Malaysia Best Blog 2015. Bukan nak bodek tapi itulah yang ada dalam boleh ni. Tak percaya? jom baca blog ni…

7. Blog Prof Hariz

blog prof hariz malaysia best blog 2015 Malaysia Best Blog 2015 blog prof hariz

Antara blog yang makin meletop, kenapa? tak tau ke? blog ni masuk majalah, surat khabar weh!. Blog yang terkenal dengan diet nak kuruskan badan serta sembang kerjaya yang mantap, berjaya menjadikan ini sumber pendapatan yang amat lumayan tahun 2014 lalu, tahun 2015? kita nantikan… apa yang pasti blog ini sentiasa ada ilmu baru untuk SEO terutamanya SEO mengenai kerjaya.

8. Blog News Job

blog news job malaysia best blog 2015 Malaysia Best Blog 2015 blog news job

Blog Info Kerjaya Terkini: Blog yang menyediakan pelbagai info mengenai kerjaya. Memberi pelbagai panduan, rujukan dan tips sebelum, semasa dan selepas mengenai peperiksaan dan temuduga berkaitan dengan kerjaya. Hanya semata-mata mengunakan blog sebagai medan mencari sumber pendapatan sampingan, tahun 2014 blog ini mampu menjana hampir 30k.

9. Blog Mohd Rasul

blog mohd rasul malaysia best blog 2015 Malaysia Best Blog 2015 blog mohd rasul

Blog travel dan lifestlye ini banyak berkongsikan ilmu pengalaman travel dan blog. Blog yang dimiliki oleh Mohd Rasul merupakan front end Web Designer, Internet Marketer, Photojournalist dan Blogger sepenuh masa yang berpengalaman lebih daripada 5 tahun dalam bidang ini.

 

10. Blog Kujie

blog kujie malaysia best blog 2015 Malaysia Best Blog 2015 blog kujie

Hidup Biar Sedap: menjadi tagline sejak dari mula-mula saya kenali sejak 2009 lagi. Antara blogger lejen wanita terakhir juga ni. Masih mampu bertahan dengan hingga kini. Blog santai membicarakan pelbagai berita semasa dan terkini. Perkongsian bersahaja menjadikan blog ini disukai ramai termasuk saya…

Itulah antara pilihan saya untuk Contest SEO Malaysia Best Blog 2015 ini, Bagaimana pula dengan pilihan anda? pasti anda ada pilihan anda yang tersendiri. Jadi apa tunggu lagi, jom realisasikan pilihan Malaysia Best Blog 2015 di blog anda.

Contest SEO Malaysia Best Blog 2015 ini berlangsung selama lebih kurang 3 bulan, bermula pada 15 Januari 2015 sehingga 31 Mac 2015. Penyertaan ditutup pada 18 Februari 2015.

Penutup

“Jom sertai contest SEO Malaysia Best Blog 2015 dan anda berpeluang memenangi hadiah utama, wang tunai bernilai ribuan ringgit!! Contest SEO ini dianjurkan oleh Ohduit.com.

AUC

Terima kasih atas kunjugan anda ke blog Anak Ulu Cheka (AUC) ni. Admin blogger separuh masa di blog anakulucheka.com ni. Blog "Meraban Tapi Berinformasi". Semoga blog ini dapat memberi sedikit manfaat untuk dikongsikan bersama. Jom bersama AUC di Google Plus.

  • BloggInspired

    Mar 25, 2015 #1 Author

    Tinggal beberapa hari lagi contest nie nak tamat. masih ada masa lagi untuk memecut. Good Luck Auc.

    Reply

  • bisnis krakatau

    Mar 21, 2015 #2 Author

    Orang lama dah join contest ni habislah orang baru-baru belajar… Semoga kita semua sama-sama bertanding dengan adil dan meningkatkan lagi skil SEO masing-masing.

    Reply

  • sensasi2020

    Mar 15, 2015 #3 Author


    Twitter:
    Salam bro…datang singgah buat kali terakhir untuk contest seo Malaysia Best Blog 2015. Nampaknya semakin tidak ke laut blog kita ya? Apapun moga ada berlaku ajaib terhadap blog kita di kedudukan terbaik.
    sensasi2020 recently posted…Kelebihan Sertai Contest SEO Malaysia Best Blog 2015My Profile

    Reply

  • Elfira

    Mar 1, 2015 #4 Author

    saya suka point “sudut apakah hendak menilai sesebuah blog yang terbaik’?”

    Reply

  • sensasi2020

    Mar 1, 2015 #5 Author


    Twitter:
    Salam bro….. artikel bro semakin naik, apa rahsia yang tuan jalankan. Saya doakan bro berjaya.
    sensasi2020 recently posted…Mahu iPhone 6 Plus Jom Join LetsMasak.comMy Profile

    Reply

    • AUC

      Mar 1, 2015 #6 Author

      entah la bro
      lama dah saya tak usik buat apa2
      kalau usik mesti jatuh merudum
      backlink langsung tak bina dah…
      saya biarkan begitu je dah
      ikut dia lah nak naik ke jatuh
      AUC recently posted…Malaysia Best Blog 2015My Profile

      Reply

  • Zul

    Feb 25, 2015 #7 Author

    Terbaik lah AUC, duduk senarai top ten sekarang. :)

    Reply

  • nur

    Feb 23, 2015 #8 Author

    Semoga berjaya ye !!

    Ikhlas – Bakul2011

    http://www.bakul2011.com

    Reply

  • Iza

    Feb 11, 2015 #9 Author

    wah hebat-hebat belaka blognya. Banyak lagi yang boleh saya pelajari selaku blogger baru di alam ini. :) terima kasih atas perkongsian blog-blog yang boleh dirujuk.

    Reply

  • islam di dadaku

    Feb 8, 2015 #10 Author

    memang berat syaraf nak jadi best blog Malaysia ini

    Reply

  • TehR

    Feb 7, 2015 #11 Author

    semuanya hebat belaka
    banyak ilmu yang mereka curahkan dalam blog
    memang tak rugi membaca tulisan mereka
    TehR recently posted…Suis Automatik Pam Air RosakMy Profile

    Reply

  • Inspirasi Huda

    Feb 7, 2015 #12 Author

    Diorang memang terbaik dan layak menang. Banyak perkongsian menarik dan manfaat yang dapat diambil dari cara diorang menguruskan blog. Apapun tahniah kepada semua blogger.

    Reply

  • AZENI AHMAD

    Feb 5, 2015 #13 Author

    Hebat-hebat belaka semua tue.
    Wajib terjah setiap hari semua blog tue.
    Best cerita masing-masing.

    Reply

  • Khairul Zamri

    Feb 4, 2015 #14 Author


    Twitter:
    Join saja-saja sebab terbaca tempoh hari. Semoga Tok Puteh sukses untuk kontes yang hebat ini.
    Khairul Zamri recently posted…Malaysia Best Blog 2015My Profile

    Reply

  • Datin Tyka

    Jan 31, 2015 #16 Author

    aduhhh.. tak tersenerai kat sini jugakk… sentap lah gini.. he he he

    Reply

  • lisa

    Jan 30, 2015 #18 Author

    good luck and selamat berjaya… hehe saya pun try test cuba join.. hehehe

    Reply

  • lisa

    Jan 30, 2015 #19 Author

    Good luck dan selamat berjaya.. hehehe
    saya pun cuba nasib :D

    Reply

  • Dulu Lain Sekarang Lain

    Jan 30, 2015 #21 Author

    Pemilihan yang baik ni. Semuanya blog otai. All the best..

    Reply

  • Ruby.MY

    Jan 30, 2015 #23 Author

    Ruby pun join juga. Saje-saje cuba. Selamat berjaya dari ruby.my. :)

    Reply

    • AUC

      Jan 30, 2015 #24 Author

      Terima kasih datang menjenguk…

      wah blog ruby ni 1st google sekarang ni tahniah….

      Reply

  • Azzahairi

    Jan 29, 2015 #25 Author

    Tudiaa,,,memang terbaik pun blog-blog yang disenaraikan. Dorang memang layak :-)

    Reply

  • ATA

    Jan 29, 2015 #27 Author

    Ah, artikel tuan apa kurangnya. Saya boleh bersetuju dengan 2 point ini:
    1- Penulisan gaya bahasa
    2- Theme atau template blog cantik dan menarik

    Blog Akmar Omar itu memang tidak dinafikan mempunyai pengaruh design dan persembahan yang menarik.

    Apa pun, nampaknya setakat ini artikel berbahasa Inggeris tidak mendapat tempat dalam ranking contest ini haha…

    Reply

  • Dulu Lain Sekarang Lain

    Jan 29, 2015 #28 Author

    Pilihan blog-blog sifu semua. Memang ramai yang memilih tu semua. All the best dan semoga berjaya..

    Reply

  • papaglamz

    Jan 29, 2015 #29 Author

    Salam ziarah membalas kunjungan.. Good luck.. #Malunye nk drop kemen kt page blogger lejen ni.. Hehehe..

    Reply

  • Fendy

    Jan 28, 2015 #30 Author

    Orang lama dah join contest ni habislah orang baru-baru belajar… Semoga kita semua sama-sama bertanding dengan adil dan meningkatkan lagi skil SEO masing-masing.

    Reply

    • AUC

      Jan 28, 2015 #31 Author

      x semestinya tengok google pelik sikit dah…entah camner dia kira
      mana entri yg baru masuk terus pacak depan…
      yg lama habis kena tendang
      yg tinggal hok betul2 gagah..
      AUC recently posted…Jom Aktifkan MykadMy Profile

      Reply

  • Ummi Hanie

    Jan 28, 2015 #32 Author

    salam ziarah…

    lumayannya hadiah pertama tu

    blog2 yg dicalonkan pun memang femes

    Reply

    • AUC

      Jan 28, 2015 #33 Author

      Waalaikum salam
      pastinya jadi rebutan sambil asah skill SEO
      AUC recently posted…Jom Aktifkan MykadMy Profile

      Reply

  • jaymiee

    Jan 27, 2015 #34 Author

    blog anak ulu cheka kategori yg ke berapa?….hehe

    Reply

    • AUC

      Jan 27, 2015 #35 Author

      entah yg ke berapa dah bro hehehe

      Reply

  • Papaglamz

    Jan 27, 2015 #36 Author

    Newbies singgah dari contest yg sama.. :)

    Reply

  • Anis Nasuha

    Jan 26, 2015 #38 Author

    Semoga berjaya..semua blog-blog diatas memang mantap

    Reply

  • Mohd Shubhi

    Jan 26, 2015 #40 Author

    Memang tak dapat dinafikan kesemuanya hebat-hebat belaka. Moga berjaya bro!
    Mohd Shubhi recently posted…Kenapa saya sedih dengan usahawan kitaMy Profile

    Reply

  • BM

    Jan 24, 2015 #41 Author

    Blog yang tersenarai semuanya merupakan blog berbahasa melayu terbaik Malaysia masa kini.
    Blog anda juga antara yg terbaik…. Semoga berjaya dlm contest ini.

    Reply

  • Azwan

    Jan 24, 2015 #42 Author

    kriteteria pemilihan best blog bagi setiap pembaca adalah berbeza-beza.

    apa pun, semua blog yang tersenarai itu hebat dan ada keunikan tersendiri.
    semoga berjaya dengan contest ini

    Reply

  • nur ikaa

    Jan 24, 2015 #44 Author

    semoga berjaya. menjadi Malaysia Best Blog 2015, terbaik !

    Reply

  • Helmi Aliarit

    Jan 22, 2015 #46 Author

    Nampaknya saya perlu belajar semula mengenai SEO jika nak join contest ni, dengarnya SEO dah banyak berubah untuk beberapa tahun ni…

    Ilmu SEO saya versi lama punya. :)

    Reply

    • AUC

      Jan 28, 2015 #47 Author

      ya banyak betul berubah
      entah macam mana dia buat kira2 SEO dah
      byk skill2 baru keluar
      AUC recently posted…Jom Aktifkan MykadMy Profile

      Reply

  • zie fauzi

    Jan 22, 2015 #48 Author

    semuanya blog yg selalu sy terjah… hebat depa ni….

    Reply

  • Aretikz

    Jan 21, 2015 #50 Author

    Kalau dah otai2 yang join.. memang sengit persaingan.. hehe

    Reply

    • AUC

      Jan 21, 2015 #51 Author

      bagus sebenarnya inilah masanya utk kita meng-sekodeng ilmu dia orang ni..
      AUC recently posted…Jom Aktifkan MykadMy Profile

      Reply

  • blogger lelaki

    Jan 21, 2015 #52 Author


    Twitter:
    semua blog yang tersenarai tu memang saya kagumi
    blogger lelaki recently posted…Malaysia Best Blog 2015My Profile

    Reply

  • reezluv

    Jan 19, 2015 #57 Author

    ok dah join contest ni.blog depa semua memang hebat..owner blog ni pun apa kurangya, ye tak?

    Reply

  • zool

    Jan 19, 2015 #59 Author

    memang handal blog-blog yang tuan AUC masukkan..
    semua memang handal dalam bidang sendiri..

    Reply

  • suri

    Jan 19, 2015 #61 Author

    wah ada contest baharu sedang rancak berlangsung..semoga berjaya ya
    suri recently posted…Kuntum Senyum Ada 5 Pasang Homemade Jubah Muslimah ModenMy Profile

    Reply

  • Akak Vitamin

    Jan 19, 2015 #63 Author

    First time jalan sampai ke sini. All the best AUC! :)

    Reply

  • Murni Mohd Yusof

    Jan 18, 2015 #65 Author

    entri yg hebat, snarai blog yg ditampilkan pun memang terbaik…semoga berjaya dlm contest ni

    Reply

  • islam di dadaku

    Jan 18, 2015 #67 Author

    nak terjah satu persatu blog diatas belajar jadi blogger hebat

    Reply

    • AUC

      Jan 19, 2015 #68 Author

      dipersilakan… jangan lupa tinggalkan komen di blog tersebut
      AUC recently posted…Jom Aktifkan MykadMy Profile

      Reply

  • Hanafi Abdullah

    Jan 17, 2015 #69 Author

    blog auc juga blog terbaik apa..saya cukup mengkaguminya
    Hanafi Abdullah recently posted…Panduan Untuk Kaya Yang DiberkatiMy Profile

    Reply

  • Helmi Aliarit

    Jan 17, 2015 #74 Author

    Salam Tuan.

    Pada pandangan saya, blog yang terbaik adalah isi yang “original”.

    Ianya adalah lebih segar dan menarik untuk di baca.

    Secara tak langsung pembaca akan klik butang share tanpa di suruh! ;)

    Reply

  • Denaihati

    Jan 17, 2015 #76 Author

    Semuga sukses bro untuk kontes ni. Hadiah lumayan menanti InsyaAllah.
    Denaihati recently posted…Tragedi Charlie Hebdo kerana menghina RasulullahMy Profile

    Reply

    • AUC

      Jan 17, 2015 #77 Author

      Terima kasih datang singgah sini bro… sekadar memeriahkan dunia blogger je bro.. :)
      AUC recently posted…Jom Aktifkan MykadMy Profile

      Reply

  • OhDuit

    Jan 16, 2015 #78 Author

    Saya dah terima penyertaan anda. Semoga berjaya & bersaing dengan sihat dalam contest SEO ini :)

    Reply

    • AUC

      Jan 16, 2015 #79 Author

      Terima kasih bro…

      Reply

  • MNH

    Jan 16, 2015 #81 Author

    hebat hebat semua semua blog yang disenaraikan.

    Reply

    • AUC

      Jan 16, 2015 #82 Author

      pilihan sendiri x kisah bro…
      tapi blog inilah yg sentiasa saya lawati
      AUC recently posted…Jom Aktifkan MykadMy Profile

      Reply

  • Hasrul Hassan

    Jan 16, 2015 #83 Author


    Twitter:
    Tok Putej makin kacak la sekarang .. hehehe.. masyuk dgr citer bulan ni .. hoho …
    Hasrul Hassan recently posted…Malaysia Best Blog 2015My Profile

    Reply

    • AUC

      Jan 16, 2015 #84 Author

      Bro lagi kacak, masuk je terus pacak kat atas hehehe…
      masyuk apa bro? :)
      AUC recently posted…Jom Aktifkan MykadMy Profile

      Reply

  • ishak

    Jan 16, 2015 #85 Author

    Saya pun join jugak contest ni..boring tak ada pa nak update kat blog time ni,tapi memang meriah nampak gayanya contest ni..banyak yang join

    Reply

  • AkmaOmar

    Jan 16, 2015 #87 Author

    Terima kasih Tok Puteh senaraikan blog saya

    Reply

  • guliroket

    Jan 16, 2015 #89 Author

    wahh..semuanya blog yang selalu baca tu….
    guliroket recently posted…Siapa sebenarnya Sazali Samad?My Profile

    Reply

  • onlajer

    Jan 16, 2015 #91 Author


    Twitter:
    wah contest seo rupanya, nak try ke tak nih hahaha.
    onlajer recently posted…Komisyen Pertama 2015 – Putu Bambu Super SedapMy Profile

    Reply

    • AUC

      Jan 16, 2015 #92 Author

      tyr je bro sambil belajar seo yg x pernah menjadi bagi saya ni :)
      AUC recently posted…Jom Aktifkan MykadMy Profile

      Reply

  • akubiomed

    Jan 16, 2015 #93 Author

    Ada contest SEO. Selamat berjaya. :)
    akubiomed recently posted…Jemputan makan malam bersama Person Edge sempena tahun 2015My Profile

    Reply

    • AUC

      Jan 16, 2015 #94 Author

      Ya bro, jom sertai byk lagi masa nak buat persedia utk kontest ni..
      AUC recently posted…Jom Aktifkan MykadMy Profile

      Reply

  • reezluv

    Jan 15, 2015 #95 Author

    memang terbaik sekali semua blog blog tu…fuh..confirm ramainya yang join..mana buleh tak join ye tak?hehe

    Reply

    • AUC

      Jan 16, 2015 #96 Author

      join jgn x join, ni lah masa nak tunjuk kepakaran tu
      bila lagi bro..
      AUC recently posted…Jom Aktifkan MykadMy Profile

      Reply

  • Afiq

    Jan 15, 2015 #97 Author

    Wah dah lama juga tak join contest ni, mungkin akan join contest pertama untuk tahun ini :)

    Reply

    • AUC

      Jan 16, 2015 #98 Author

      jgn disimpan ilmu lama2 bro
      tawar nanti ilmu tu hehehe
      AUC recently posted…Jom Aktifkan MykadMy Profile

      Reply

      • Afiq

        Jan 20, 2015 #99 Author

        Dah join! Test sejauh mana boleh p blog ni :)

        Reply

        • AUC

          Jan 20, 2015 #100 Author

          blog power x de masalah rasanya utk rank muka depan ni
          AUC recently posted…Jom Aktifkan MykadMy Profile

          Reply

  • sensasi2020

    Jan 15, 2015 #101 Author


    Twitter:
    Tahniah bro dah berjaya tulis artikel berkaitan Contest SEO Malaysia Best Blog 2015. Pemilihan bloh yang mengikut citarasa anda. Apapun ini pilihan masing-masing. Semoga berjaya….
    sensasi2020 recently posted…Jom Aktifkan MykadMy Profile

    Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Pin It on Pinterest

Share This

Share this post with your friends!