Home » ARENA SUKAN » Malaysia vs Singapura | AFF Suzuki Cup 2012 | Keputusan Terkini

Malaysia vs Singapura | AFF Suzuki Cup 2012 | Keputusan Terkini

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera Semua

Malaysia vs Singapura | AFF Suzuki Cup 2012 | Keputusan Terkini

AFF%2BSUZUKI%2BCUP%2B2012 Malaysia vs Singapura | AFF Suzuki Cup 2012 | Keputusan Terkini

Bermulalah sayembara bola sepak AFF Suzuki Cup 2012 dengan perlawanan pertama pada 24/11/2012 di Thailand selaku tuan rumah bagi kumpulan A. Manakala Malaysia pula sebagai tuan rumah kumpulan B bermula pada 25/11/2012.

Apakah Malaysia mampu mempertahankan kejuaraan AFF Suzuki Cup yang dimenanginya tahun lalu? agak gusar melihatkan pada aksi rapuh pada semua perlawanan persahabatan sebelum ini. Diharapkan apa yang ditunjukkan dalam perlawanan persahabatan sebelum ini sebagai menyembunyikan kekuatan sebenar Harimau Malaya agaknya (ayat nak sedapkan hati). Go Malaysia Go!

Live Streaming TV1

25/11/2012
Malaysia 0 – 3 Singapura
Stadium Nasional Bukit Jalil, 8:45 malam

Keputusan terkini perlawanan bola sepak AFF Suzuki Cup 2012

Day Date Team Skor Team Stadium
Sat 24/11/12 Vietnam 1 – 1 Myanmar Rajamangala Bangkok
Thailand 2 – 1 Filipina Rajamangala Bangkok
Sun 24/11/12 Indonesia 2 – 2 Loas Bukit Jalil KL
Malaysia 0 – 3 Singapura Bukit Jalil KL

* Setiap keputusan perlawanan akan dikemas kini dari masa ke semasa

Keputusan penuh semua perlawanan bola sepak AFF Suzuki Cup 2012 klik di sini

About Tok Puteh

Terima kasih atas kunjugan anda ke blog Anak Ulu Cheka (AUC) ni. Admin blogger separuh masa di blog anakulucheka.com ni. Blog "Meraban Tapi Berinformasi". Semoga blog ini dapat memberi sedikit manfaat untuk dikongsikan bersama. Jom bersama AUC di Google Plus.

19 comments

  1. makin berat tugas harimau malaya, tapi masih tak mustahil.

  2. Pasukan Harimau Malaya perlu pulih keyakinan. Jangan ambil mudah kekalahan ini kalau tidak pihak lawan akan buka pintu keluar.

  3. Kasihan Harimau Malaya kalah di kandangnya sendiri…

  4. hemm..camana leh kalah plakk..

  5. YANG MAIN KONON NYA TEAM MALAYSIA NI SEBENARNYA TEAM MALAYA, BUKAN MALAYSIA,

  6. Tahun nie MALAYSIA jadi pasukan belasahan je..

  7. malaysia memang mampu menang mlm ini.yakin boleh.

    • Malaysia memang mampu menang mlm ini.jangan risau.setakat singapura tu.dengan latihan yg ada,malaysia memang dapat mempertahankan kedudukan tahun ini.

  8. Harap Malaysia mampu pertahankan kejuaraan..amin

  9. harap2 menang la. walaupun prestasi semasa agak hambar

  10. smoga team malasyia berjaya

  11. semoga harimau malaya akan menunjukkan taringnya malam ni…

  12. semoga Malaysia akan mencapai kemenangan..

  13. Assalam, harap Malaysia mempamerkan permainan yg luar biasa nanti… kami harapkan kemenangan… Malaysia Boleh!!!

  14. Semoga pasukan malaysia akan dapat meningkatkan prestasi dalam perlawanan AFF ni, tapi kalau masih sama prestasi seperti sebelum ini, mungkin ramai peminat pasukan tempatan yang akan kecewa.

  15. salam..
    yang ditunggu dah tiba
    perlawanan dengan musuh tradisi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

CommentLuv badge